5 Ağustos 2012 Pazar

7) Dawnguard Görev Rehberleri - Chasing Echoes

Bir diğer Elder Scrolls avladığımız göreve hoşgeldiniz. İki tane daha Elder Scrolls'a ihtiyacımız vardı. Bir tanesini Urag gro-Shub'dan satın almıştık. İkinci parşömeni ise biraz fantastik bir yerden alacağız. Bu parşömenimiz Serana'nın annesinde. Fakat annesi aileyi terketmiş. Kızımızda parşömenin annesinde olabileceğinden şüpheleniyor. Öyleyse gidip alalım diyoruz ama annenin yerini bilen yok. Yine Serana'nın zekası sayesinde annesinin kalenin içinde bir yerlerde saklandığını öğreniyoruz. Görevin sonunda ise yine çok önemli bir karar vermemiz gerekecek.
Serana ile konuştuktan sonra kalede ufak bir araştırma yapacağız. Bunun için kalenin üzerinde bulunduğu adanın arka taraflarına doğru yol alıyoruz. Burada bizi bir kaç tane iskeletor karşılayacak.






Kalenin arka kısımlarında ilerledikten sonra yukarı tarafa çıkın ve kolu çekerek köprünün inmesini sağlayın.


İndirdiğiniz köprüden geçerek karşınıza çıkan tazı ve iskeletleri öldürün. Ardından ince köprünün sol tarafına giderek üst kata çıkın. Örümcek ağlarıyla kaplanan bu kapıyı büyüyle kılıçla bir şekilde ağları yok edin. İçerideki dev örümceği öldürüp kolu çekelim.


Geldiğiniz yoldan geri gidin ve iki yöne giden ince köprüye yol alın. Kol ile indirdiğimiz tahta köprüden devam edin. Kalenin avlusuna ulaştınız...

Şimdi burada Serana'nın anıları canlanacak. Küçüklük anılarını anlattıktan sonra avlunun ortasında bulunan ay takvimine gelecek. Ve görevimiz burada başlıyor. Kayıp ay işaretlerini bulmak.Nerelerde oldukları tek tek aşağıda yazılı.


Kayıp ay sembollerinden biri avludaki ufak gölette.

Diğeri balkonda duruyor.

Sonuncusu ise ufak bahçede.


Hepsini tek tek yerleştirin. Eksik olan bölgelere gidip tıkladığınızda doğru olan parça kendiliğinden yerleşiyor. Ardından ibre yeni aylara denk gelecek ve gizli bir geçit açılacak.


Buradan devam ediyoruz. İçeri girip kapıyı açtığımızda 5-6 tane iskelet bizi karşılayacak. Yanınızda Dawnbreaker kılıcı varsa onu kullanın. İskeletleri öldürdükten sonra yaptığı patlama etkisiyle diğerlerine ekstradan zarar veriyor. Buradaki iskeletleri hallettikten sonra sağ taraftan yolumuza devam ediyoruz. Karşımıza bir gargoyle çıkacak dikkat edelim. Yolun sonuna geldiğimizde yine gargoyle lar ile dolu bir salondayız. Anlaşılan çıkmaz yola geldik. Burada sağ tarafta kitaplıkların olduğu yerde Vampire Royal Armor'umuzu almadan geçmeyelim.


Serana gizli bir geçitten söz edecek. Bahsettiği geçit şöminenin solundaki mum. Mumu aktif edin ve şömineden geçen gizli geçit açılsın.


Aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi ilginç bir yere geleceğiz. Fakat burada ne yapacağız bir bilgimiz yok. Bunun için Serana'nın annesi Valerica'nın günlüğünü arayıp bulacağız.


Serana günlüğü bulmamızı söyleyip duruyor. Bizde bu sırada etrafı biraz yağmalıyoruz. Nede olsa envai çeşit simya malzemesi var. Günlük ise zemin katta resimde görebilirsiniz. Troll kafataslarının olduğu yerin sağında. Ortanda kitaplıkta.


Kız günlüğü okuduğunda gerçeği anlıyor. Annesi iyi bir necromancer olduğu için Soul Cairn'e gitmeyi denemiş. Burası Oblivion'da bir yer. Soul Trap ile ruhunu hapsettiğimiz canlıların ruhları buraya gidiyor. Bir bakıma ruh hapishanesi. Holün ortasındaki halkalarda Soul Cairn'e gitmemizi sağlayan bir portal. Ve kız bizden bir kaç tane malzeme bulmamızı istiyor. Bunlar, Finely Ground Bone Meal, Soul Gem Shards, Purified Void Salts. 
İlk malzememiz Finely Ground Bone Meal troll kafataslarının olduğu masada. Alın ve yukarı çıkıp sunağa boşaltın.

Purified Void Salts ise aşağıda. Dolabın boş göründüğüne bakmayın ben buraya girer girmez ortalığı temizlediğim için böyle..


Soul Gem Shards ise Simya masasına giderken soul gemlerin bulunduğu dolabın üzerindeki gümüş kasenin içinde.


Malzemeleri gidip sunağa boşalttıktan sonra kızla konuşuyorsunuz. Serana'da kanından bir miktar sunağa boşaltıyor ve portal açılıyor.



Portaldan giriyoruz ve görev bitiyor. Manzara etkileyici. Sıradaki görevimiz Beyond Death' te görüşmek üzere...



2 yorum:

  1. Burada portala girmeden önce bize bi soruyorlar vampir oluyosun yada başka bi seçenek var ikinciyi seçtiğimizde ne oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer vampir değilsen buraya girmen için Serana seni ısırıp vampir yapacak veya senin ruhunun bir kısmını soul gem'e sıkıştırıp öyle gireceksin. Eğer ikinci seçeneği seçersen yanlış hatırlamadıysam Soul Cairn'de health ve magicka güçlerin yarıya iniyordu.

      Sil