28 Temmuz 2012 Cumartesi

Skyrim String Localizer İle Modları Türkçe Çeviri Yapma


Resimlerle nasıl çeviri yapılacağını anlatacağız.

İlk önce Nexus'tan Skyrim String Localizer modunu indiriyoruz. Bu modu klasöre çıkarıyoruz. İçindeki balık sembollü dosyayı masaüstüne attıktan sonra diğerlerini sallayabiliriz. Hiç bir kurulum gerektirmiyor. Şimdi geçelim resimlere.

UYARI: MODLARI NEXUSTA YAYINLAMADAN ÖNCE MODUN SAHİBİNDEN İZİN ALIN.




27 Temmuz 2012 Cuma

10) Breaching Security


Evet yine ben .Son hız Db görevlerine devam ediyoruz.Uzatmadan başlayalım.

1.Gabriellayı bulup konuşalım.Bizden öldüreceğimiz kişinin bir şehir ya da köy gibi bir yerde öldürmemizi söylüyor.

14) Death Incarnate


Evet yine ben.Hemen başlıyorum sizi sıkmadan.

1.DarkBrotherhood Sanctuary yakınındaki her askeri temizliyoruz ve sonra DB. Sanctuary'nin kapısından içeri giriyoruz.

13) To Kill an Empire


Evet kaldığımız yerden devam ediyoruz.Hemen başlayalım.

1.İlk önce gidip  Astrid'le konuşuyoruz.

12) Recipe For Disaster


Evet arkadaşlar yine bir DarkBrotherhood görevi .Uzatmadan ve sıkmadan başlayalım.

1.Her zaman ki gibi DarkBrotherhood Sanctuary deyiz .Haritamızda işaretlenen Festus Krex adlı şahsın yanına gidiyoruz.

11) The Cure For Madness


Evet önceki bölümü bitirrebilmek  için Gabriella ile konuşmuştuk ve o da bize Astrid le konuşmamızı söylemişti . Bizde yapalım o zaman.

1.Hemen Astrid in yanına gidiyoruz , yerde yatan bir Db üyesi var onun başında duruyor Astrid.Astrid le konuşmaya başlıyoruz ve bunları Ciceronun yaptığını öğreniyoruz.

7) Contract :Killl Lurbuk and Kill Hern


Evet gençler yine karşınızdayım her zaman ki gibi bir Db görevi.Hatırlarsanız önceki görevimizde Nazir den iki görev almıştık görev görevdir diyip anlatmaya başlıyorum o zaman.

1.Kill Lurbuk : Bu şahsı çivileyebilmek için ilk önce Morthala gitmemiz gerekiyor tabi bizde napıyoruz ? Oraya gidiyoruz.

2) Destroy The Dark Brotherhood

1.Size bir mektup gelecek.okuyun.

4) Sanctuary

Evet arkadaşlar ihtişamlı Db görevlerimize devam ediyoruz.Görevimizin adı Sanctuary ama bu görevi yaparken 4 alt görev açılıyor .Üçünü burda anlatacağım 4. si biraz farklı o yüzden ona farklı rehber hazırlayacağım.Evet artık başlayalım yoksa küfür etmeye başlıyacaksınız.

1.Astrid Bize Nazirden contract alabileceğimizi söylüyor zaten bizde hemen koşa koşa zenci Nazir in yanına gidiyoruz ve konuşmaya başlıyoruz.


3) Dark Brotherhood Katılma


Evet arkadaşlar şimdi Db'ye katılmayı anlatacağım ama buna başlamdan önce İnnocence Lost questini yapmanız gerekiyor.Buyrun Link : http://www.bethesdaturk.com/forum/index.php?topic=2156.0

1.Evet arkadaşlar ilk questimizi bitirdikten sonra istediğiniz bir yere gidin şahsen Ben Riverwood a gittim.Karşıma  bir ejderha çıktı onuda bir güzel kestim

5) Mournıng Never Comes


Evet arkadaşlar yeni Db göreviyle karşınızdayım .Hatırlarsanız Sanctuary görevinde Delphine ile konuşup ayrı bir görev almıştık şimdi onu yapma vakti.

1.İlk olarak Markarth a gidiyoruz. 

6) Whispers In The Dark


Evet  bir Db görevi daha bu diğer görevlere göre daha kısa bir görev çünkü bu görevde Db nin Listener ı seçiliyoruz Night Mother tarafından.Üstelik bu görevin sonuna doğru iki görev daha açılıyor onları ise sonraki rehberimde anlatacağım.Evet artık başlayalım.

Hatırlarsanız Mourning  Never Comes questini bitirmek için Astridle konuşmuştuk ve konuşmanın ardndan Mourning Never Comes görevi bitip yeni bir görev açılmıştı.Whispers in The Dark Görevindeki amacımız ise Astrid in Cicerodan duyduğu şüphe üzerine kurulu .

9) Bound Until Death


Evet arkadaşlar ilk cümleyi biliyorsunuz artık o yüzden sıkmadan konuya giriyorum ben.

1.Hatırlarsanız (her zaman ki gibi ) önceki questte Astride rapor vermek için gittiğimizde açılmıştı bu görev.

2.İlk  ve tek durağımız olan Solitude ye gidiyoruz.

8) The Silence Has Been Broken


Yine ben yine Bir Db görevi (artık bu yazıyı görmekten sıkıldınız galiba o yüzden ben direk mesele gireyim.)

1.Hatırlarsanız önceki bölümde Astrid le konuştuğumuzda The Silence Has Been Broken görevi açılmıştı ve bizden Amaund M. arkadaşla konuşmamızı istemişti .Haritamızı açıp işaretli yere gidelim.

26 Temmuz 2012 Perşembe

Yanan Çiftlik Evi

Yanan Çiftlik Evi


Birazdan göreceğiniz bu ev sürekli yanmaktadır. Yani söndürmeniz mümkün değil. Ben buz büyüleriyle çok denedim ama başaramadım. Fakat evden uzaklaşıp daha sonra tekrar geri döndüğünüzdeyse sönmüş oluyor. Bizde başlıyoruz evi didiklemeye...
Ev tamamiyle harap olmuş durumda. İçeri girip sola döndüğünüzde sandık bulunuyor. Şansınıza ne çıkarsa içindekileri alın. Şöminenin hemen sağındaysa mumlarla bir daire oluşturulmuş. Ayin yapıyorlar olsa gerek. Mumların hemen önünde de yanmış bir ceset görüyoruz.
Ev nasıl oldu da bu hale geldi bilinmez ama Skyrim'deki ilginç mekanlardan biri olduğu kesin. Yazıyı kapatmadan önce bir şey farkettim. Cesedin ellerinde bir parşömen bulunuyor. Bilin bakalım ne? Scroll of Conjure Flame Atronach parşömeni! Anlıyoruz ki acemi büyücümüz Flame Atronach yaratayım derken evi yakmış. Boşuna dememişler ateşle şaka olmaz diye... Son olarak evin dışında yere devrilmiş ağacın köklerinde Destruction Skill kitabı "The Horrors of Castle Xyr" ın olduğunu söyleyip konuyu kapatalım.



Devrilmiş Ağaç Köprü

Devrilmiş Ağaç Köprü


Her ne kadar çoğunuzun ilgisini çekmeyecek olsa da yapı ve şekil itibari ile dikkate değer bir köprü. Manzara bakımından da fena değil hani. Bir tarafında kilometrelerce uzanan yanlarında ağaçların eşlik ettiği nehir, diğer tarafında ise dağdan gürül gürül akan şelale. Aman dikkat diyelim sakın düşmeyin. Ölmeniz olası. Ağacın orta yerinde sizi bir haydut bekliyor. Eğer kendisini öldürürseniz haydutumuz nehre sinematik bir şekilde düşüyor. Skyrim'in sürprizlerinden biri daha..



25 Temmuz 2012 Çarşamba

Divine Görevleri - Kyne's Sacred Trials

    KYNE'S SACRED TRIALS

Üçüncü Divine görevi ile karşınızdayız. Bu görev gayet basit bir görev. Bizden öldürmemiz istenen hayvanları öldürüyoruz. Hepsi bu kadar. Görevi almak için Froki’s Shack denen yere gidip Froki Amca ile iki lafın belini kırmalıyız. Amcamız bize birkaç Nord geleneklerinden saçmalar sunduktan sonra ilk etapta Guardian Wolf, Guardian Mudcrab ve Guardian Skeever’ ı öldürmemizi isteyecek. Yengeç, sıçan olduğuna bakmayın bunlar dev hayvanlar. Ama çok sorun çıkaracaklarını sanmıyorum.

Divine Görevleri - The Heart Of Dibella

    THE HEART OF DIBELLA

Görevi almak için Markarth’ın tepesinde bulunan Temple of Dibella’ya giriyoruz. Burada tapınağın Inner Sanctum denen yerine girmeliyiz ama kapı kilitli. Anahtarıda Senna’dan aşıracağız. Anahtarı alıp mekana girdikten sonra bi bacı bizi durduracak. Bize burada ne halt ettiğimizi soracak. Siz de cevabı yapıştıracaksınız tabi ki. Daha sonra “mother”ın bizi görmesi için burada beklememiz gerektiği söylenecek.

Divine Görevleri- The Book of Love

     THE BOOK OF LOVE

Bu görevi almak için Riften’da bulunan Temple of Mara’daki Dinya Balu denen Dark Elf ile konuşmalısınız.  

DINYA BALU

İlk olarak Ivarstead’de bulunan Fastred ile konuşacağız. Kendisi bize Bassianus isimli adama aşık olduğunu fakat anne babasının bu aşka mani olduğundan yakınacak. Bize de bu çifte kumruları kavuşturmak için aileleri ikna etme görevi düşüyor. Fastred Bassianus ile evlenip köyden göç etmek istiyor… Annesi bu ilişkiye karşı olmadığını fakat kocasının karşı çıktığını söyleyecek. Bizde gidip babayı ikna etmeyi deneyeceğiz. Baba bize bir ebeveyn olmanın zorluğunu anlatacak ve birkaç da nasihat çekecek. Konuşma bittikten sonra karşımıza iki seçenek çıkıyor: ya Fastred ‘in eski sevgilisi Klimmek ile konuşacağız veya Bassianus ile. Klimmek ile konuşursanız onu gaza getirip Fastred ile tekrar birlikte olmasını sağlayabilirsiniz. 

Divine Görevleri- The Blessings of Nature

  THE BLESSINGS OF NATURE


Ödül: Nettlebane/ Danica'dan Restoration Eğitimi

Görevi Veren: Danica Pure-Spring
Görevi Bitirme Hilesi: setstage T03 105


File:SR-quest-The Blessings of Nature 02.jpg


8) College of Winterhold- Eye Of Magnus

    EYE OF MAGNUS

Görevin hemen başında bir önceki görevde elde ettiğiniz Staff of Magnus’u alın. Bunu kullanarak kalkanı deleceğiz. Kalkana sürekli olarak ateş edin. 


7) College of Winterhold- Staff Of Magnus

    STAFF OF MAGNUS


Okulda büyük bir karışıklık var. Thalmor casusu Ancano Eye of Magnus’a sahip olmaya çalışırken olan oluyor ve top ile kopulmaz bir bağ kuruyor ve bu bağı koparmak bize düşüyor. Bunun için Staff of Magnus’a ihtiyacımız var. Bu asa Labyrtinhian’da bulunuyor. Burası çok ilginç bir mekan. Daha sonraları buraya geleceğinize emin olabilirsiniz. Ayrıca burada Dragon Priestlerinden Morokei bulunuyor. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız. Bu maskelerin nerelerde bulunduğu gibi bilgileri buradan bulabilirsiniz.
Dönelim görevimize. İlk önce Labyrinthian’a gidiyoruz. Kapıya geldiğimizde Savos ve cemaati bizi karşılayacak. Ufak bir fikir alışverişinden sonra içeri giriyoruz. Tabi siz bu konuşmaları beklemek zorunda değilsiniz. İçeri girdiğimizde yerde çok sayıda iskelet var. Evet ortamın atmosferi bir hayli etkileyici.



6) College of Winterhold- Containment

    CONTAINMENT


Revealing the Unseen görevinde olanları biliyorsunuz. Ancano Eye of Magnus’u kontrol etmeye çalışmış, Savos Aren Ancano’yu durdurmaya çalışınca patlamayla ikisi de bir büyü kalkanının içinde hapsolmuştu. İşte tam bu noktada Mirabelle bize gidip Arch-Mage Aren ile konuşmamızı istemişti. Bizde bunun için okulun bahçesine çıkıyoruz. Bir de ne görelim! Ortada bir ceset ve bütün ahali etrafında toplanmış. Ve acı gerçeği öğreniyoruz ki ceset Savos Aren’e ait. Ruhu şad olsun. 


5) College of Winterhold- Revealing The Unseen

    REVEALING THE UNSEEN


Göreve başlamak için Mzulft’a gidiyoruz. İçeri girer girmez solda bir adamın can çekiştiğini göreceksiniz. Birkaç saniye sonra bu adam ölecek ve üzerinden anahtarı almanız gerekiyor. Şimdi burada yapmanız gereken tek şey oyunun sizden gitmenizi istediği yere gitmeniz. Yol üstü göreceğiniz Synod Researcher’ ların üzerlerine bakın mutlaka. Kaliteli eşyalar çıkabiliyor. Devam ettiğinizde Mzulft Boilery kısmına geleceksiniz. Yola devam edelim.



4) College of Winterhold- Good Intentions

  GOOD INTENTIONS

Hall of the Elements’ e Tolfdir ile konuşmaya gidiyoruz. Tolfdir size birkaç şey anlatmaya başlayacak. Tam o sırada Ancano geliyor. Ancano Tolfdir ile tartıştıktan sonra sizinle Psijic Order hakkında konuşmak isteyecek. Konuşma bitince Quaranir ‘i bulmanız istenecek. Arch-Mage Quarters’a doğru yol alıyoruz. Quaranir bizimle özel olarak konuşacak. Yani konuşma süresince diğer canlılar donmuş oluyor. Ancano ve Eye of Magnus hakkında bizi uyaracak. 


3) College of Winterhold- Hitting The Books

    HITTING THE BOOKS

Göreve başlamak için Arcanaeum’ da bulunan Urag gro-Shub ile konuşacağız. Kendisi bizden Fellglow Keep’te bulunan üç adet çalıntı kitapları geri getirmemizi isteyecek. 

File:SR-quest-Hitting the Books.jpg


2) College of Winterhold- Under Saarthal


  UNDER SAARTHAL


Tolfdir ile Saarthal’ın önünde buluşacağız. Eğer oraya Tolfdir’ den önce ulaşırsanız ya Tolfdir’i bekleyeceksiniz yada T ile zaman geçireceksiniz. Tolfdir gelince iki kelam ettikten sonra Saarthal’a giriyoruz. Sizden kendisini takip etmenizi isteyecek. Ardından Arniel Gane’i bulmanızı isteyecek. Arniel’ i bulduktan sonra kendisi sizden 4 adet büyülü eşya bulmanızı istiyor. Dört itemde Saarthal’da bulunuyor. Şimdi düz duvar üzerinde bulunan kolyeyi aldığınızda kapana kısılacaksınız. 

File:SR-quest-Under Saarthal 02.jpg

1) College of Winterhold- First Lessons


   FIRST LESSONS

Okula giderken köprüde Faralda bizi karşılıyor. Ve bizden bir büyü yapmamızı istiyor. Bu büyüler Firebolt, Fear, Fury, Magelight, Healing Hands, Conjure Flame Atronach, Conjure Familiar ve Fireball büyüleri. Bunlardan şansınıza birini yapmanızı istiyor. Eğer ki istediği büyüyü bilmiyorsanız Faralda 30 altın karşılığında bu büyüyü size öğretebiliyor (Ayrıca eğer Speech özelliğiniz yüksekse Persuade seçeneği ile herhangi bir büyü yapmadan geçebiliyoruz.). İstediği büyüyü yaptıktan sonra da okula girebiliyoruz ve College of Winterhold görevlerinin ilki olan First Lessons başlıyor.

File:SR-quest-First Lessons.jpg

Conjuration


CONJURATION

Sözlük anlamı ruh çağırmadır. Zaten Conjuration’ın bütün büyüleri ruhlarla ilgilidir. Warriror-Mage oynayan oyuncuların dikkat etmesi gereken bir skill’ dir.






Illusion


ILLUSION

Adından da anlaşıldığı üzere bu bölümde illüzyon büyülerini göreceğiz. Mage sınıfı oynayanlar için önerilir. NPC leri manipüle eden “etkileyen” büyülerdir.

Alteration


ALTERATION


Sözlük anlamı değişim/değişiklik olmakla beraber Skyrim’deki tabiri caizse simya büyüleri diyebiliriz. Genelde mage sınıfı için önermekle beraber diğer sınıflarında işine yarayabilir. Herhangi bir hasar verme veya iyileştirme büyüsü içermez.





Restoration

RESTORATION
Kısaca iyileştirme ve savunma büyüsüdür. Warrior sınıfının kullanması tavsiye edilir.


Destruction

Mage bildiğiniz üzere büyücü sınıfı oluyor. Kısa kesip tanıtalım neler var neler yok. Mage’ in 6 tane skill ağacı bulunuyor. Bunlar; Destruction, Restoration, Illusion, Alteration, Conjuration ve Enchanting.

DESTRUCTION
Alev, buz ve şimşekten oluşur. Alev sağlığa zarar verirken, şimşek magicka’ya, buz ise stamina’ya zarar verir. Hep beraber büyüleri öğrenelim.


Skyrim Easter Egg

Bu konuda Skyrim'de bulunan bazı Easter Egg'leri işleyeceğiz. Ele alacağımız şeyler oyunda görsel olan Easter Egg'ler olacaktır. Hazırsanız Assassin's Creed serisi ile başlayalım !


ASSASSIN'S CREED

Bu Easter Egg' e şahit olmak için ilk önce Lost Valley Redoubt' a gidip, tüm forswornları öldürdükten sonra mekanın en yüksek noktasına çıkmanız gerekiyor. En yukarıda atlama rampası gibi bir şey göreceksiniz. İşte buranın adı Bard's Leap Summit. Buradan aşağıdaki şelaleye doğru atlamanız ve hayatta kalmanız gerekiyor. Başardığınızda ise karşınıza Azzadal adında bir hayalet çıkacak. Bu hayalet size kısa bir anısını anlattıktan sonra sizi tebrik edecek ve sizde hayalet kaybolmadan onunla konuşmaya çalışırsanız Speech yeteneğiniz bir seviye artacak.
AC serisiyle alakası ise, AC'de siz yüksek bir zirveden atlayıp hayatta kaldığınızda bir hayalet size cesaretinizi kanıtladığınızı söylüyormuş...


TREASURE MAP VI-VII-VIII-IX-X


TREASURE MAP VI

HARİTANIN GÖRÜNÜŞÜ