25 Temmuz 2012 Çarşamba

5) College of Winterhold- Revealing The Unseen

    REVEALING THE UNSEEN


Göreve başlamak için Mzulft’a gidiyoruz. İçeri girer girmez solda bir adamın can çekiştiğini göreceksiniz. Birkaç saniye sonra bu adam ölecek ve üzerinden anahtarı almanız gerekiyor. Şimdi burada yapmanız gereken tek şey oyunun sizden gitmenizi istediği yere gitmeniz. Yol üstü göreceğiniz Synod Researcher’ ların üzerlerine bakın mutlaka. Kaliteli eşyalar çıkabiliyor. Devam ettiğinizde Mzulft Boilery kısmına geleceksiniz. Yola devam edelim.





Mzulft Aedrome denen yere geleceksiniz. Mzulft’un son kısımlarına gelmeye başladık. Şimdi Aedrome kısmında biraz ilerledikten sonra büyük bir alana çıkacaksınız. Adamımız burada bir yerde. Fakat kapı kilitli ve anahtara ihtiyacımız var. Anahtarı nereden bulacağız?



Anahtar isteyen kapının tam karşısında açılan kapılardan ilerleyin. 2-3 kapı daha ilerledikten sonra karşınıza bir Dwemer Guardian Spider çıkacak. İcabına bakın ve yaratığın arkasındaki sandıkta anahtarımız bizi bekliyor. Anahtarı alın ve geri gelin. 



Kapıdan girdiğinizde uzun koridoru geçin ve kapıyı açacaksınız ama kilitli. Merak etmeyin içerideki adamımız bizi arkadaşı sanıp kapıyı bize açacak. Paratus ismindeki bu adam biraz uyuz biri. Bir kristal arıyor ve bizden bu kristali bulduğumuz takdirde bize yardım edeceğini söylüyor. Bizde kabul ediyoruz.


Fakat şanslısınız. Bu kristal çok uzakta değil. Az önce öldürdüğünüz Falmer’ların birinin üzerinde. Gidip alın ve Paratus’a geri dönün.



Kristali verin ve Paratus’un saçmalamasını bitirmesini bekleyin. Yada verir vermez konuşmaya girin ve ilk seçeneği seçin. Ardından size birkaç soru soracak. Cevaplayın. Sonra Paratus’u takip edin. İçinde dev bir kürenin olduğu bir alana geleceksiniz. Yukarı çıkın. Ardından kristali takmanızı isteyecek. Kürenin ortasına ilerleyin ve dev halkaya takın kristali. 


Sonra kontrol bölgesine çıkın. Şimdi burada merceklerin 3 büyük cama ışıkları yansıtmasını sağlayacaksınız. Önünüzde bulunan 3 düğme ile camları hareket ettireceksiniz. Mercekleri hareket ettirmek içinse bir elinize flame diğer elinize frostbite büyüsünü alın. Eğer bu iki büyüyü bilmiyorsanız telaşa gerek yok arkanızdaki rafta her iki büyünün spell book’u mevcut.


Şimdi metalin genleşme ve büzüşme özelliğini kullanacağız. Burada herhangi belli bir kural yok. Yani size şu şu sırayı takip ederek ışınları denk getirebilirsiniz diyemeyeceğim. Bu bölümü deneme yanılma yöntemiyle geçeceğiz. Mercekleri hareket ettirmek için biraz aşağıya inmeniz gerekebilir. Işınları halkaların tam ortasına gelmesini sağlayın gerisi kolay.


Işınları camlara denk getirdikten sonra aşağıya inin ve Paratus ile konuşun. 



Kendisi bizden şüphelenecek. Zira ışınların duvara vurarak oluşturduğu Tamriel haritasında Skyrim parlıyor. 



Paratus okulda neler döndüğünü soracak. Burada açıklamak veya açıklamamak size kalmış. Ben Eye of Magnus hakkında bilgi vermedim. Paratus size Staff of Magnus’un Labyrinthian’da olduğunu söyleyecek ve sizde bütün Mzulft’ı tekrardan kat ederek temiz havaya kavuşacaksınız. Ama daha görevimiz bitmedi! College of Winterhold’a geri dönüp Savos Aren’i bilgilendirmemiz gerekiyor. Hall of Elements’e girdiğinizde ortalığın fena halde karıştığını göreceksiniz. 


Mirabelle ve Savos büyü kalkanını delmeye çalışacak ve başarılı olacaklar. Tabi bu arada sizde Staff of Magnus’un yerini söylemiş olacaksınız. İçeri girdiğinizde Thalmor ajanı Ancano’nun Eye of Magnus’u kontrol etmeye çalıştığına şahit olacaksınız. Savos usulca Ancano’ya yaklaşırken büyük bir patlama olacak ve Ancano ile Savos bir büyü topunun içinde kalacaklar.


Görevimizde burada sonra eriyor….













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder