11 Ağustos 2012 Cumartesi

Vampire Lord Rehberi

Genel Tanım

Vampire Lord formu Dawnguard ek paketiyle gelen bir formdur. Kurtadamlar gibi vampirlerde en üst düzey güç seviyeleri olan Vampire Lord formuna geçiş yapabilirler. Bu form kurtadamlığın aksine büyü tabanlıdır. Kurtadamlar stamina üzerinden önem kazanırken Vampire Lord'da magicka önemlidir. Bu formda aynı zamanda staminanızı yani el ile saldırı da yapabilirsiniz.
Dawnguard ek paketiyle sadece kurtadam ve vampire lord formundayken erişebildiğiniz perk sistemi mevcut. Canlı öldürdükçe puan kazanıyorsunuz ve böylelikle yeni perkler açabiliyorsunuz. İki farklı kapışma stili vardır; el ile saldırı ve Blood Magic hali. Ayrıca çeşitli büyüler ve Night Powers denen güçleri vardır.

10 Ağustos 2012 Cuma

Tyranny of the Sun (Güneşi Karartma)

Evet beyler Dawnguard ek paketi sayesinde güneşi karartabiliyoruz. Eğer vampirseniz çok işinize yarayacak. Sabahları gece gibi olacak. Aynı güneş tutulmasını düşünün, olay bu. Şimdi bunu yapmak için önce Auriel's Bow'a ihtiyacımız var. Bu birinci adım. İkinci adım ise gidip Serana ile konuşacaksınız. Vyrthur'un güneşi karartma ile ilgili söyledikleri hakkında konuşun. Serana bunun bir kehanet olduğunu söyleyecek. Serana Coldharbour'un kızı olduğu için kanı özel. Şimdi bir tane Elven Arrow bulun. Bunu Serana'ya verin, kendisi bunu kendi kanıyla güçlendirecek. Sıra geldi açık havası olan bir yere gidip güneşi bulmaya. Güneşi açıkça gördüğünüzde Auriel's Bow ile oku güneşe sallayın ve bum!


11) Dawnguard Görev Rehberi - Kindred Judgment

Dawnguard'ın geldik son görevine.. Bir önceki görevde uzun maceralardan sonra Auriel's Bow'u almıştık. Şimdi ilk önce Serana ile konuşacağız. Kendisi Soul Cairn'de annesiyle yaşadıklarından sonra babasına güvenip güvenmeyeceği hususunda tereddütte kalmış. Konuşma seçeneklerimizden ise neyi seçerseniz seçin sonuç aynı olacak. Değişen bir durum yok. Konuşma bittikten sonra Volkihar Kalesi'ne doğru yola koyuluyoruz. Harkon ile görüşeceğiz kendisi Volkihar Cathedral'de bulunuyor.


9 Ağustos 2012 Perşembe

Şapkalı Mantar Çemberi

Ayin mi değil mi emin olamadım bir türlü. Resimlerde göreceğiniz üzere daire şeklini almış mantarların ortasında kafatası, asa ve Archery Skill kitabı Father of the Niben bulunuyor. Ölen kişi hayırlı bir kişiymiş galiba çünkü etrafı bitkilerle çevrilmiş. Bu tezi de kafanın toprağın dışında kalmasıyla çürütüyoruz. Kafatası kanlı. Kafa derisini yüzmüşler sanırım. Dairenin karşı tarafında Shrine of Akatosh var. Burada da Enchanting Skill kitabi A Tragedy in Black var. Buraya gitmek için önce Twilight Sepulcher' gidiyoruz. Ruin'in tam tersi istikamette biraz ilerledikten sonra sol tarafa yönelip tepeye çıktık mı çembere ulaşacaksınız.


 

Ilinata Gölündeki Batık

Lake Ilinata'da güvertesinden ikiye ayrılmış batık bir gemi var. Gemiyi gayet kolay bir şekilde buluyoruz. Geminin ortasından yükselen direk suyun üzerinde kendini belli ediyor. Fazla da derinde değil. Suyun altında nefes almanızı sağlayan bir item veya, Waterbreathing büyüsüyle dalışa geçiyoruz. Item bazında çok fazla bir şey yok maalesef. Batığın bir tarafında silah, sandığın içinde de az bir miktar para var. Fakat geminin her yerini Nordic Barnacle sarmış durumda. Simyacılar için harika bir mekan.


8 Ağustos 2012 Çarşamba

10) Dawnguard Görev Rehberi - Touching the Sky

Unseen Visions görevinden hemen sonra bu görevimiz başlamıştı. Bulunduğumuz mekan güllük gülistandı. Fakat siz çıkmak için az ilerlediğinizde etrafınızı Dawnguard üyeleri sarıyor. Sayıları çok fazla. Tam bir gerilla gibi pusuya yatmış hepsi. Üşenmemişler yanlarında bir de Troll getirmişler. Dawnguardlar ile işimiz bittikten sonra Darkfall Cave'e doğru yola koyuluyoruz. Burası Skyrim'in Kuzeybatısında Orc kampının yanında.
Burada çok sayıda örümcek var. İlk örümceğimizi öldürdükten sonra kopmuş ahşap bir köprü göreceksiniz. Buradan karşıya geçebilirmiyiz derseniz ipin üzerinden deneyin ama ben sağolsun Serana sayesinde akıntıya düştüm. Akıntıya düşsek de fark eden bir şey yok, su sizi uzunca bir yolculuğa çıkaracak. Yol üstü 3 tane de örümcek peşinize takılacak.


7 Ağustos 2012 Salı

9) Dawnguard Görev Rehberleri - Unseen Visions

Dawnguard ana hikayenin sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Şimdiki görevimiz Moth Priest'in bıçağını bulmak. Bunun için Ancestor Glade denen yere gidiyoruz.
Burası cennet gibi bir mekan. Aşağıda görebilirsiniz.

5 Ağustos 2012 Pazar

8) Dawnguard Görev Rehberleri - Beyond Death

Evet kaldığımız yerden devam ediyoruz. Soul Cairn'de Serana'nın annesini arıyorduk hatırlarsanız. Burası Blackreach gibi enteresan bir yer. Ruhlar aleminde etten kandan bir canlı olarak gidiyoruz. Ayrıca sade buraya özgü olan yeni yiyecekler var. Aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz.


7) Dawnguard Görev Rehberleri - Chasing Echoes

Bir diğer Elder Scrolls avladığımız göreve hoşgeldiniz. İki tane daha Elder Scrolls'a ihtiyacımız vardı. Bir tanesini Urag gro-Shub'dan satın almıştık. İkinci parşömeni ise biraz fantastik bir yerden alacağız. Bu parşömenimiz Serana'nın annesinde. Fakat annesi aileyi terketmiş. Kızımızda parşömenin annesinde olabileceğinden şüpheleniyor. Öyleyse gidip alalım diyoruz ama annenin yerini bilen yok. Yine Serana'nın zekası sayesinde annesinin kalenin içinde bir yerlerde saklandığını öğreniyoruz. Görevin sonunda ise yine çok önemli bir karar vermemiz gerekecek.
Serana ile konuştuktan sonra kalede ufak bir araştırma yapacağız. Bunun için kalenin üzerinde bulunduğu adanın arka taraflarına doğru yol alıyoruz. Burada bizi bir kaç tane iskeletor karşılayacak.