8 Ağustos 2012 Çarşamba

10) Dawnguard Görev Rehberi - Touching the Sky

Unseen Visions görevinden hemen sonra bu görevimiz başlamıştı. Bulunduğumuz mekan güllük gülistandı. Fakat siz çıkmak için az ilerlediğinizde etrafınızı Dawnguard üyeleri sarıyor. Sayıları çok fazla. Tam bir gerilla gibi pusuya yatmış hepsi. Üşenmemişler yanlarında bir de Troll getirmişler. Dawnguardlar ile işimiz bittikten sonra Darkfall Cave'e doğru yola koyuluyoruz. Burası Skyrim'in Kuzeybatısında Orc kampının yanında.
Burada çok sayıda örümcek var. İlk örümceğimizi öldürdükten sonra kopmuş ahşap bir köprü göreceksiniz. Buradan karşıya geçebilirmiyiz derseniz ipin üzerinden deneyin ama ben sağolsun Serana sayesinde akıntıya düştüm. Akıntıya düşsek de fark eden bir şey yok, su sizi uzunca bir yolculuğa çıkaracak. Yol üstü 3 tane de örümcek peşinize takılacak.





Sonunda düzlüğe çıkıyoruz ve burada da karşınıza çıkan üç örümceği halledin. Yukarılara dikkat etmenizde fayda var çünkü örümcekler tepeden iniyorlar. Dev örümcek ile de kapıştıktan sonra yolun ortasına kurulmuş bir kampa denk geleceğiz. Ölmüş Breton'un üzerindeki notu alın ve okuyun. 


Bu kağıtta katliamın nasıl olduğu yazıyor. Şimdi buradan ilerlemek için iki farklı yol mevcut. İlki kamptaki yatağın arkasında bulunan zinciri çekerek gizli yolu açmak. Diğeri de gördüğünüz gibi düz yoldan devam etmek.



Bu iki yoldan gizli geçitten gitmeyi tercih ettim. Diğer yolda tek fark daha uzun olması ve iki tane Troll ile kapışmanız. İki yolda aynı yere çıkıyor. İlginç bir mekana ve Snow Elf'imiz burada... Gidip kendisiyle konuşacağız.



Kendisiyle konuştuğumuzda bizim Auriel's Bow için geldiğimizi anlıyor. Auriel kelimesi zamanla erozyona uğrayarak Akatosh halini almış. Kendisi yayı almamız için bize yardım edeceğini fakat önce bizim ona yardım etmemizi söylüyor. Bizde kabul ediyoruz. Kendisine ihanet eden kardeşini öldürmemizi isteyecek. Hazır yaşayan Snow elf bulmuşuz soru yağmuruna tutuyoruz kendisini. Nasıl oldu da Snow elf lerin yok olduğunu sorduğumuzda bize Skyrim'i kendi ana vatanları gibi gören bir kaç çapulcuya yenildik diyor. Yani Nordlara. Peki Falmer olayı ne dediğimizde Nordlar ile olan savaştan sonra sayıları azalınca Dwemer'lardan yardım istemişler. Ve onlarda teklifi kabul etmişler. Fakat bu işbirliği her iki tarafın sonunu getirmiş. Dwemer tayfası yok olurken Snow elf ler Dwemerlerin zehrine yakalanıp kör olmuşlar ve tam anlamıyla şaftları kaymış. Bugünkü Falmer'lar aslında eskiden birer Snow elf'ti. Yazık olmuş deyip kardeşi öldürmek üzere türbeye giriyoruz.


Portala doğru ilerliyoruz ve Darkfall Passage'a geçiş yapıyoruz. Burada oyuna yeni eklenen yaratıklarla dolu. Chaurusların uçan versiyonları mevcut. Devasa sivri sineklere benzetebiliriz. Ayrıca çok sayıda da Falmer var. Geniş bir alana geleceksiniz. Buradaki Falmer'ları kesip biçtikten sonra şelalenin arkasındaki yoldan maceraya devam ediyoruz. 
İlerledikten sonra tekrardan şelaleli yere geleceğiz. Sağdan veya soldan gidin fark etmez.



Köprüyü geçtikten sonra soldan devam ediyoruz. Karşınıza çıkan ikinci iskeletin üzerindeki notu alın ve okuyun. Kağıtta burada çok fazla tuzak olduğu yazıyor. Şimdi iskeletin arkasında iki tane kol var. Soldakini aktif edin ve gizli geçit açılsın. Kapı açılır açılmaz yeni canlılardan Vale Sabre Cat sizi kaşılayacak. İşini bitirin ve manzaraya odaklanın... Blackreach'e ne kadar çok benziyor değil mi?...



Aşağıdaki resimde yol üstü bir bitki görüyorsunuz. Bu bitkiler zehirli bitkiler. Ama içindeki zehri alabiliyoruz. Yanına yaklaşınca kıpraşmaya başlıyor ve yaprakları açılmadan Harvest ederseniz etrafa zehrini saçamıyor.


Köprümsü yolları takip ediyoruz ve hayaletin bulunduğu türbeye geliyoruz.


Gidin şakirtle konuşun ve size türbeyi açacak. Portaldan Forgotten Vale'e geçiş yapıyoruz. Ama önce ortadaki yalağa gidip Snow elf'in bize verdiği testiyi dolduruyoruz. İlk işlem tamamlandı. Portaldan geçebiliriz.


Burası önceki yere nazaran daha ferah bir yer. Açık havada bulunuyoruz. Amacımız bu testiyi doldurmak. Haritada işaretlenen yerlere teker teker gidip testiyi dolduracağız.


En sonra geçitin olduğu yeri bırakın. Haritada yeri okla yeri gösterilen yerlere gidiyoruz. Hepsi de aynı şeyi söylüyor. Bizde işi dalgaya burup türbe yükselmeden önce üzerine atlayıp manzara görüntüsü alıyoruz.


İlerlerken macera olsun diye Odahviing'i çağırıyorum. Meğerse buradaki tek ejderha Odahviing değilmiş. Buzların altından bir tane ejderha çıkıyor karşımıza!


Ve daha da kötüsü iki taneler. Ondan da kötüsü buza kafa atıp kırıyorlar. Hemen karaya çıkmalıyız!! 



Ve işin en kötü yanı dost bildiğimiz Odahviing gelmiyor... Ama Blizzard büyüsü sağolsun alnını karışlıyoruz ejderhaların.


Sona kalan geçitten geçiyoruz ve Glacial Crevice'e gidiyoruz. Karşınıza çıkan Falmer'ları kesin ve ilerleyin. Yapacak başka bir şey yok. Ufak bir ipucu, uçurum kenarında duran Falmer'lara Fos-Ro-Dah çekin ve havada uçuşunu seyredin. Kolay yoldan halledebilirsiniz işlerini.


Buradaki işimiz bitince geçitten Forgotten Vale'in ikinci kısmına geçiyoruz. Tam anlamıyla Falmer şehri diyebileceğimiz bir yere geldik. Vay anasını diyesim gelyor...


Buradaki Falmer'ları öldürdükten sonra en sonda bulunan çadırın arka yerinden yola devam ediyoruz.


Bu arada bu çadırların birinde Unknown Book adında bir kitap var. Bunu College of Winterhold kütüphanecisi Urag gro-Shub a götüreceksiniz. 
Son türbeye geldik nihayet. Testiyi dolduruyoruz ve Inner Sanctum'a doğru yol alıyoruz.



Şimdi tapınağa doğru ilerleyin ve suyu boşaltın. Birazcık bekleyin bug olmadı. Kapı açılacak ve içeri gireceksiniz. 
İçeride çok sayıda donmuş Falmer var. Bunların üzerlerindeki değerli itemleri aldığınız zaman buz kırılıyor ve canlanıp size saldırıyorlar. Fakat telaşa gerek yok buz kırılır kırılmaz kılıçla vurursanız buz daha tam çözülmediği için parçalara ayrılıyorlar.
Aşağıdaki resimde bulunan yere gelin ve testiyi sunağın üzerine yerleştirin. Gizli bir geçit açılacak oradan devam ediyoruz.


Geçitten ilerlediğimizde bizi ilginç bir yaratık karşılıyor. İksirleri hazırlasak iyi olur.


Bu bir Frost Troll. Onu öldürmemiz gerekecek. Öldürdükten sonra üzerindeki Ruby Paragon'u alın. Sonra geldiğimiz yerden geri dönün ve testiyi geri alıp hemen geçide kaçın. Kapı kapanacak fakat bu testiyi az önce trolü öldürdüğümüz yerdeki sunağa koyacağız. Geçit açılınca içeridekileri yağmalayın ve testiyi tekrar alın. Kapattığımız ilk geçide gidip açın sonra testiyi tekrar alın. Kısaca testi hep yanınızda olsun. Sakın sunakta bırakmayın.
Buzlu yollardan gidip Auriel's Chapel'e giriyoruz. Snow elf Knight-Paladin Gelebor'ubn kardeşi karşımızda ve dediği gibi etrafı Falmer'larla çevrilmiş. Adamla konuştuğumuzda iki kelime edecek ve mekandaki donmuş olan tüm Falmer'lar canlanıp size saldıracak Fire Storm büyüsü işe yarar.


İlk round bittikten sonra adam deliriyor ve mekanı başımıza yıkıyor. Sonra tekrar Falmerlar ile kapışıyoruz ve bu sefer arkasındaki duvarı yıkıp balkona kaçıyor. Bizde Serana ile peşinden gidiyoruz. Tam şehadet getir derken adam bize gözlerime bak ve ne olduğumu söyle diyor. Anlıyoruz bu elemanda vampir.
Fakat duygu sömürüsü işe yaramıyor ve kızımız atarlanıp herifi yakasından tuttuğu gibi havaya kaldırıyor. Ve bu sırada kapışma başlıyor. Geriye kalan son Snow elf ten birini biz öldüreceğiz. Gerçekten yazık olmuş..


Elemanı kesiyoruz ve kardeşi geliyor yanımıza. Bu arada öldürdüğümüz Snow elfin üzerindekileri alın. Çok değerli giysiler var.
Gelebor'un geldiği yerdeki Auriel's Bow'u alıyoruz.




Yayı alıyoruz ve görev bitiyor. Hediye olarak ok da veriyorlar. Bu oklar çok değerli. Oku attığınız yerde patlama yapıyor ve undead'lere ekstradan hasar veriyor. Herhangi bir forge'da üretilemiyorlar. Sadece Gelebor'a elven arrow getiriyorsunuz ve o bunları Sunhallowed Arrow'a dönüştürüyor. Buradan istediğiniz yere Fast Travel ile gidebilirsiniz. Sıradaki görevimiz Kindred Judgment...

3 yorum:

  1. Şimdiye kadar oynadığım en iyi bölümlerden biriydi bence. Gerçekten gerek senaryonun geçtiği yerler, gerek tutuştuğumuz savaşlar, gerek kalan son Snow Elf'lerden birkaçını görmemiz ve hatta birini öldürmemiz, ve son olarak Serana'nın son sahnede adamı yakasından tutup havaya kaldırmasıyla gerçekten çok iyi kurgulanmış bir görevdi bence. Çözüm için teşekkürler.
    Kendi açımdan tek hayal kırıklığım ise o 2 ejderha ile karşılaşamamış olmam. Çok dolaştım ancak onlara rastlayamadım ne yazıkki.

    YanıtlaSil
  2. Geri dönerken kazara denk geldim tamamdır. İçimde kalmamış oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşılaştığınıza sevindim. Buz tabakasının altından sürpriz yaparak çıkıyorlar. İyi oyunlar!

      Sil