5 Ağustos 2012 Pazar

8) Dawnguard Görev Rehberleri - Beyond Death

Evet kaldığımız yerden devam ediyoruz. Soul Cairn'de Serana'nın annesini arıyorduk hatırlarsanız. Burası Blackreach gibi enteresan bir yer. Ruhlar aleminde etten kandan bir canlı olarak gidiyoruz. Ayrıca sade buraya özgü olan yeni yiyecekler var. Aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz.





Yolumuza devam ediyoruz. Bu arada ben etrafı araştırarak gidiyorum. Gerçi anneyi bulmak içinde öyle yapmamız lazım. Şimdi Dwemer Ruinlerine benzer bir kapıya geliyoruz. Sağında ve solunda dikitler olan bir demir kapı. Bu kapıyı nasıl açacağız derseniz Bethesda ipucunu boru gibi koymuş önümüze. Taşların önünde duran yay ve oku alıyoruz. Dikitlerdeki ışığa oku sallıyoruz ve kapı açılıyor.


Burada ilerlerken bir adama rast geliyoruz. Arvak adındaki atını arıyor. Bu bir yan görev. Hazır denk gelmişken bu görevi de yapalım. Şimdi bizden Arvak'ın kemiklerini bulmamızı istiyor. 


Bu arada aşağıdaki yere dikkat edelim bizim ruhumuzu emiyor. Burada ölmek istemezsiniz.


Burası gerçekten çok enteresan bir mekan. Aşağıda gördüğünüz düzeneğe Grand Soul Gem'i yerleştiriyorsunuz ve kolu çekiyorsunuz. Bir kaç tane Boneman çıkıyor. Onları öldürdükten sonra Soul Gem'imiz Black Gem'e dönüşüyor.



O kadar uğraştan sonra şükürler olsun iskeletlerini bulduk hayvanın. Soul Cairn'in ikinci bölümüne geçtiğinizde (surlarla çevrili alanlan geçtikten sonra) yönünüzü kuzeydoğuya çevirin. Dümdüz gidin. Aşağıdaki resimde göreceksiniz.


Kafatasını alınca ruh yanımıza gelecek ve teşekkür ettikten sonra Arvak'ı çağırmanın büyüsünü öğretiyor. Daha doğrusu büyü doğrudan Conjuration sekmesine ekleniyor. Arvak artık bizim atımız. Görev içinde görev tamamladıktan sonra gelelim anneyi bulma görevine. Bu zaten haritada işaretli. Atınız da var hazır. Dört nala hedefe gidiyoruz.


Valerica ile uzunca bir sohbet ediyoruz. Sohbetin sonunda annesi Elder Scrolls'u Serana'ya vermeyi kabul ediyor. Bunun için önce Boneyard Keepers'ları öldürmeliyiz. Bunlar 3 parti halinde. Tek tek avlayalım.


İlk kurbanımız bu şekilde. Black Soul Gem ve Dragonbone Battleaxe' ı da almayı unutmayalım.


Hepsini öldürdükten sonra konuşmak üzere annenin yanına dönüyoruz. Elder Scrolls' u almak için Boneyard'a gireceğiz. Bu arada Durnehviir adındaki ejderhaya da dikkat etmeliyiz. Anlıyoruz ki ejderha kapışması bizi bekliyor.
Ejderhamızı doğradıktan sonra Valerica ile konuşacağız. Ardından tekrar Valerica'yı takip edeceğiz.


Elder Scrolls' u alıyoruz ve anneyle konuşuyoruz. Klasik olarak kızına bakmamızı ve onu korumamızı söylüyor. Tamam deyip Tamriel yolculuğuna başlıyoruz.


Soul Cairn'e döner dönmez az önce öldürdüğünüz Durnehviir karşımızda belirecek. Kendisi bizimle uzunca konuşacak. Asırlar boyu burada olmaktan sıkılmış ve Tamriel'e dönmek istiyormuş. Bizimde Dovahkiin olduğumuzu öğrenmiş. Sonuç olarak yeni dragon shout öğretiyor bize. Durnehviir'i çağırmamızı sağlayan bir shout. Böylelikle Tamriel'e gelebilecek. Güzel taktik!
Bu sayede iki tane yeni Misc. görevi geliyor. Tamriel'e dönünce bi ara Durnehviir'i çağırın..


Volkihar Ruin'e dönüyoruz ve bu görevde burada bitiyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder