4 Ağustos 2012 Cumartesi

6) Dawnguard Görev Rehberleri - Scroll Scouting

Bu görevimiz basit. Güneşi yok etmek için geriye kalan Elder Scrolls' ları bulmamız lazım. Bunlardan biri de College of Winterhold'da bulunan Urag gro-Shub'da. Parşömeni almaya gidiyoruz.
Gördüğünüz gibi Elder Scrolls'umuz sergide. Almak için yüklü miktarda para ödemeliyiz. Normalde 4.000 septim karşılında bize geri verecek fakat biz okulun Arch-Mage'i olduğumuz için ağırlığımızı koyuyoruz ve 2.000 septime malı bize bırakıyor. Görevde burada bitiyor.



5) Dawnguard Görev Rehberleri - Prophet (Sadece Vampirler)

Bu görevimizde sadece Vampir tarafını seçenler için geçerli. Gelgelelim görevimize. Kızımızda Elder Scrolls vardı hatırlarsanız. Fakat bu parşömeni okumayı kimse bilmiyor. Bir kişi hariç. Daha doğrusu grup demeliyiz. Cult of the Ancestor Moth.Bu tarikatın üyeleri Elder Scrolls ları okuyabiliyor. Neden sadece bunlar derseniz bu parşömenleri okumak her yiğidin harcı değil. Bunu okuyan genç kör oldu gibi bir durum söz konusu. Evet parşömeni okuyan kör oluyor. O yüzden çok değerliler. Bu yaşlı dedelerimiz kör oldukları için de yardımcıları var. Ve şansa bakın ki bu tarikatın üyelerinden biri biz Elder Scrolls okuyucusu ararken Skyrim'e geliyor. Allah'ın işine bakın.. Görevimizde bu yaşlı amcayı enselemek.

3 Ağustos 2012 Cuma

4) Dawnguard Görev Rehberi - The Bloodstone Chalice (Sadece Vampirler)

Harkon bize Garan Marethi ile konuşmamızı söylüyor. Nedenini eleman anlarmış. Ayrıca bu görevi alabilmek için vampirlerin tarafına geçmeliyiz. Dawnguard'a geçersek neler olacağını daha sonra anlatacağız.




3) Dawnguard Görev Rehberi - Bloodline

Görevimiz Awakening'in bittiği yerden hemen başlıyor. Önce bu mekandan çıkmalıyız.  Buradan çıkmak için geldiğiniz yolun tam tersi istikametine gidin. Buraya gelirken korkuluklarda gördüğümüz kanatlı yaratık tasvirli heykeller canlanıyor ve bize saldırıyorlar. Ateş büyünüzü kullanın. Bunların adı Gargoyle. İlk kez Dawnguard ek paketiyle karşımızdalar. Tabi daha öncesinden Daggerfall'da da bunlarla tanışmıştık. Eğer vampirlerin yolundan ilerlerseniz  Eğer bu görevin sonunda vampir tayfasına katılırsanız Vampire Lord perk ağacından bu yaratıkları size yardım etmesi için Dremora Lord gibi çağırabilirsiniz.
Devamında geniş bir alanın üst blok katında kol göreceksiniz. Kolu çekin ve kapı açılsın. yola devam. Şimdi geniş arena gibi bir yerdeyiz. Burada çok sayıda iskelet var. Bir de Dragon Priest. Hepsini kesip biçtikten sonra sağ taraftaki yeni Dragon Shout'umuzu öğrenelim. soldaki kapıdan yola devam.




2) Dawnguard Görev Rehberi - Awakening

İkinci görevimiz Awakening ile devam ediyoruz. Dimhollow Crypt'a gidiyoruz ve oyunun yeni Dragon Shoutlarından ilkini burada öğreniyoruz. Burada vampirler bir şeylerin peşindeymiş ve bizde bunun ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Ayrıca görevi aldıktan sonra Fort Dawnguard'dan çıkar çıkmaz arbaletimiz envanterimize ekleniyor.


Hedefimize ilerlerken yol üstü dikkatimizi bir şey çekiyor. Hall of Vigilant. Vampirler şeytani köpekleriyle beraber burayı yerle bir etmişler..

1) Dawnguard Görev Rehberi - Dawnguard


Büyük bir heyecanla beklediğimiz Dawnguard sessiz sedasız bir şekilde çıktı. Oyunda yeni olan bir sürü şey var. Fakat bunları anlatmakla zaman harcamayacağım. Genel olarak vampir ve vampir avcılarının kapışmasına şahit oluyoruz oyunda. Bize de avcılara mı yoksa vampirlere mi katılacağız seçeneği çıkıyor. Karar sizin ama ben kurtadam olduğum için önce vampir avcılarının tarafına katılıyorum. Bu avcılara Dawnguard deniyor kısaca. Avcıların görev rehberimiz bittiğinde ise vampirlere katılıp onların görevlerine rehberler hazırlayacağım. Hazırsanız başlayalım.
Şimdi oyunumuzu kurduk, Skyrim'e girdik ama nerde Dawnguard? Hemen söyleyelim arkadaşlar görevlere başlamak için en az 10 level olmamız lazım. Ardından bir askerle konuştuğumuzda bize vampirlerin olayını anlatacak. Ve ek paketimiz başlıyor.
Dawnguard yeni bir oyun gibi değil. Yani Skyrim içinden, oyunu daha önce bitirdiğiniz karakterle devam ediyorsunuz ek pakete. Gelelim ilk görevimiz Dawnguard'a.

Gitmemiz gereken yer burası. Riften bölgesinde yeni yerlerimiz mevcut.



2 Ağustos 2012 Perşembe

Talos Katliamı

Skyrim'de Thalmor askerleri olur da Talos'a tapınanlar rahat yaşayabilir mi? Elbetteki hayır! Fakat bu sefer ipin ucu fena kaçmış. Resmen bir katliam yaşanmış. Kadın erkek demeden kesmişler..


1 Ağustos 2012 Çarşamba

Kjenstag Mezarlığı

Az önce ilgi çekmeyen bir rehber ile damak tadımızı kaçırmıştık. Bu sefer ki çok güzel. Ve şaşıracağınızı tahmin ediyorum. 



Bataklıktaki Kamp Katliamı

Uzun bir aradan sonra Skyrim'de yer alan garip yerler ile ilgili rehberimize devam ediyoruz. Bu seferki çok ilgi çekici değil açıkçası.