3 Ağustos 2012 Cuma

3) Dawnguard Görev Rehberi - Bloodline

Görevimiz Awakening'in bittiği yerden hemen başlıyor. Önce bu mekandan çıkmalıyız.  Buradan çıkmak için geldiğiniz yolun tam tersi istikametine gidin. Buraya gelirken korkuluklarda gördüğümüz kanatlı yaratık tasvirli heykeller canlanıyor ve bize saldırıyorlar. Ateş büyünüzü kullanın. Bunların adı Gargoyle. İlk kez Dawnguard ek paketiyle karşımızdalar. Tabi daha öncesinden Daggerfall'da da bunlarla tanışmıştık. Eğer vampirlerin yolundan ilerlerseniz  Eğer bu görevin sonunda vampir tayfasına katılırsanız Vampire Lord perk ağacından bu yaratıkları size yardım etmesi için Dremora Lord gibi çağırabilirsiniz.
Devamında geniş bir alanın üst blok katında kol göreceksiniz. Kolu çekin ve kapı açılsın. yola devam. Şimdi geniş arena gibi bir yerdeyiz. Burada çok sayıda iskelet var. Bir de Dragon Priest. Hepsini kesip biçtikten sonra sağ taraftaki yeni Dragon Shout'umuzu öğrenelim. soldaki kapıdan yola devam.








Vee temiz hava alan kızımız ferahlıyor. Kendisine bu Elder Scroll ne diye sorduğumuzda bize açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bizde fazla zorlamadan evine götürüyoruz hanım kızcağımızı.




Kızın evi hemen karşıda. Vampirlerden mi yoksa avcılardan yana mı olacağımıza orada karar vereceğiz. O yüzden eve gitmeden önce kararınızı verin.




Ve bu ek paket sayesinde benim oyun çıktığından beri niye koymamışlar dediğim kayık ile yolculuk oyuna eklenmiş durumda.




İçeri girmeden önce Serana bizi uyaracak. Bizde kıza uyuyoruz. Eve girdiğimizde evin uşağı kızı gördüğüne şaşırıyor. Ve bir kaç adım ilerlediğimizde kale halkının tıkınmakta olduğunu görüyoruz. Masaların üzerine sermişler insanları mideye indiriyorlar. Afiyet olsun deyip yolumuza devam ediyoruz.






Horkan isimli kalenin lideri bizimle konuşacak. Kendileri sadece birer vampir değilmiş. Aynı zamanda Skyrim'in en köklü vampir cemaatiymiş. Bizde onun kızını kurtardığımız için bizi ödüllendirmek istiyor. Ödülümüz ise Horkan'ın kanı. Eğer sizi ısırırsa güçlü bir vampir olacak ve oyunda Vampirlerin tarafında olacağız. Eğer reddederseniz Dawnguard adındaki vampir avcılarının tarafında olacağız. Ola ki vampir olmak istiyorsunuz fakat kurtadamsınız. Ben bu durumdayım ve oynatalım görelim Şansal.




Şimdi kendisi Vampire Lord formuna dönüşecek. Ve bize teklifini sunacak. Kabul edersek bizi ısıracak ve bizde vampir olacağız. Hemde kurtadamlığı tedavi etmeden. Eğer vampir olmayı reddedersek bizi bu kaleden kovacak ve bir daha giremeyeceğiz.




Ben vampir olmayı seçtim. Ve olan bu.




Şimdi Vampire Lord formuna dönüşeceğiz ve bize güçlerimizi anlatacak Horkan. Bununla ilgili ayrı bir rehber yaparız telaşa gerek yok. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder