3 Ağustos 2012 Cuma

4) Dawnguard Görev Rehberi - The Bloodstone Chalice (Sadece Vampirler)

Harkon bize Garan Marethi ile konuşmamızı söylüyor. Nedenini eleman anlarmış. Ayrıca bu görevi alabilmek için vampirlerin tarafına geçmeliyiz. Dawnguard'a geçersek neler olacağını daha sonra anlatacağız.






Garan bizden eski bir vampir artifacti olan Bloodstone Chalice' ı doldurmamızı isteyecek. Bunun için Riften'daki Redwater Den'e gidiyoruz.


Mekanımıza geldik ve geçitten devam ediyoruz.


İçeri girdiğimizde standın önündeki kadınla konuşun. Size buranın ne olduğu hakkında bilgi verecek. Ardından koridorun sonundaki kilitli kapıyı lockpick ile açıyoruz ve bize düşman oluyorlar. Fakat buna hiç gerek kalmadan Attendant (görevli) den pickpocket ile kapının anahtarını aşırabilir ve kimseyle kapışmadan nazikçe arka tarafa sızabiliriz. Burada karşınıza çıkan vampirleri kesin ve yukarı çıkıp kolu indirin. İnen köprüden devam ediyoruz.


Elemanlarımızı kestikten sonra köprüden ilerledik ve madenin derinliklerine geldik. Buradaki vampiri de kestikten sonra sağ taraftan devam ediyoruz. Kolu çekin ve geçitten geçin. Şimdi karşımızda yine bir vampir ve iki tane köpek var. Burada da anlıyoruz yeni yatağımız tabutlar. Artık tabutlarda uyuyabiliyoruz ki zaten vampirdik. Ama biz ara vermeyip yola devam edelim. Redwater Spring'e giriyoruz.


Redwater Spring'e girdiğimizde sağ taraftan gidin. Öldürdüğümüz adamın üzerindeki anahtarı alın. İleride lazım olur. Geldiğimiz yoldan geri gidip şimdi sol tarafa doğru ilerliyoruz. Burada karşımıza Master Vampirler çıkacak. Ateş büyünüzü kullanmayı unutmayın. Vampirlerin olduğu yerin sağ tarafından gidiyoruz. Kolu çekelim ve kapıyı açalım.

Şimdi aşağıdaki resimde dikkatli olmalısınız. Yukarıda kocaman bir çivili düzenek duruyor. Yerdeki taşlara dikkatli basın. Şekilli olan taşlardan kaçın ki bu demir yığını beynimize inmesin.

Burayı geçtiğimizde geniş bir alana çıkıyoruz. Burada sağ tarafta bulunan Venarus Vulpin'i öldürün ve anahtarını alın. Skooma ticaretinin ele başı bu adam. Alanın sonundaki kapıya gidin ve az önce aldığımız anahtar sayesinde kapıyı açın. Karşınızda kutsal su!


Kadehi dolduruyoruz. Ve karşımızdaki Stalf ile Salonia Caelia kendi aralarında konuşuyor. Bu ikisi kadehi kendileri götürmek istiyor ve bunun için bize saldırıyorlar. Bizim de elimiz armut toplamadığı için ağızlarının payını veriyoruz. Stalf büyücü, Salonia ise savaşçı. Kendinizi ona göre hazırlayın. İşiniz bittikten sonra kapıdan Redwater Den'e geçiş yapıyoruz. Ve çok güzel bir sürpriz. Görevin başlarında demir parmaklıklar ardında olduğu için öldüremediğimiz garson kızımızın arkasındaki kapıdan çıkıveriyoruz. Ama bize karşı "nedense" düşman olmadığı için ben yaşasın dedim. Zaten az önce envai çeşit vampir kestik..


Emanetimizi geri vermek üzere Volkihar kalesine gidiyoruz. Garan ile konuşuyoruz ve bize Stalf ile Salonia'nın saldırdığını söylüyoruz. Kendisi de zaten bunu biliyormuş. Bildiğiniz Bizans oyunu yapmışlar bize. Güya güvenini kazanmışız Harkon'un... Hem kadehi doldurup hemde bu ikisini öldürerek bir taşla iki kuş vuruyoruz.
Görevimiz burada bitiyor ve sıradaki görevimiz olan Prophet başlıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder