3 Ağustos 2012 Cuma

2) Dawnguard Görev Rehberi - Awakening

İkinci görevimiz Awakening ile devam ediyoruz. Dimhollow Crypt'a gidiyoruz ve oyunun yeni Dragon Shoutlarından ilkini burada öğreniyoruz. Burada vampirler bir şeylerin peşindeymiş ve bizde bunun ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Ayrıca görevi aldıktan sonra Fort Dawnguard'dan çıkar çıkmaz arbaletimiz envanterimize ekleniyor.


Hedefimize ilerlerken yol üstü dikkatimizi bir şey çekiyor. Hall of Vigilant. Vampirler şeytani köpekleriyle beraber burayı yerle bir etmişler..





Dimhollow Crypt'a gitmek biraz uğraştırıyor. Fakat haritada işaretlediğim şekilde giderseniz hiç zorlanmazsınız. O yollar boşuna yapılmadı değil mi?






İçeri girdiğinizde iki adet vampir ve bir tane de şeytani tazı var. Üçünü haklayın. Yere baktığınızda vampir ve Vigilant fedaisinin cesetlerini göreceksiniz. Anlaşılan burada bir kapışma olmuş. Yolumuza sağ taraftan devam ediyoruz. Burada yukarı çıkınca bir kol var. Kolu çekin ve az önce kapıştığımız yerdeki kapı açılsın.




Karşımıza çıkan üç-beş iskelet ve vampiri de hakladıktan sonra devam ediyoruz. 
Örümcekleri, iskeletorları ve vampirleri hallettikten sonra artık Dimhollow Cavern' a girebiliriz.




Burada vampirleri bir tane Vigilant'ı konuşturmak isterlerken biz olaya müdahil oluyoruz ve adamımız ölüyor maalesef. Bizde vampirleri öldürüyoruz. Bu arada Lokil denen vampirde bir şeye dikkatinizi çekmek isterim. İskandinav mitolojisinde Loki adında kötü bir dev tanrı vardır. Ayrıntılı bilgi için hazırladığım İskandinav Mitolojisi bölümüne bakabilirsiniz. Benzetmeyi de yapıştırdıktan sonra geliyoruz son yere. 




Evet heyecan dolu bir şekilde ilerliyoruz. Bakalım ne olacak?

Evet düğmeye bastık ve artistik bir şekilde demir çubuk elimize girdi.

Ardından dairenin etrafında göreceğiniz kadehimsi şeyleri iterek bulmacayı çözeceğiz. Bu kadehleri doğru yerlere koymalıyız. Sadece ileri ve geri gidiyorlar. Doğru yere koyduğumuzda ise kadeh yanacak ve yanındaki çizgilerden ışık çıkacak. Bizde bu yeni çıkan ışık huzmesini takip edip nerede bitiyorsa sıradaki kadehi oraya getiriyoruz. Olay bu kadar. Ardından çember bölge içine çökecek ve elimizi koyduğumuz yerden bir kadın çıkacak. Kendisiyle konuşuyoruz. Ve son olarak kız bizden kendisini evine götürmemizi isteyecek. Bu arada dikkatinizi çekerim kızın arkasında Elder Scrolls var.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder