4 Ağustos 2012 Cumartesi

5) Dawnguard Görev Rehberleri - Prophet (Sadece Vampirler)

Bu görevimizde sadece Vampir tarafını seçenler için geçerli. Gelgelelim görevimize. Kızımızda Elder Scrolls vardı hatırlarsanız. Fakat bu parşömeni okumayı kimse bilmiyor. Bir kişi hariç. Daha doğrusu grup demeliyiz. Cult of the Ancestor Moth.Bu tarikatın üyeleri Elder Scrolls ları okuyabiliyor. Neden sadece bunlar derseniz bu parşömenleri okumak her yiğidin harcı değil. Bunu okuyan genç kör oldu gibi bir durum söz konusu. Evet parşömeni okuyan kör oluyor. O yüzden çok değerliler. Bu yaşlı dedelerimiz kör oldukları için de yardımcıları var. Ve şansa bakın ki bu tarikatın üyelerinden biri biz Elder Scrolls okuyucusu ararken Skyrim'e geliyor. Allah'ın işine bakın.. Görevimizde bu yaşlı amcayı enselemek.




Harkon ile konuştuğumuzda bize çok önemli şeyler anlatacak. Dediklerinden bazıları şunlar; "bildiğin üzere bizler vampiriz. Güçlüyüz fakat hepimizin birer sınırı var. Ve en büyük düşmanımız güneş. Fakat onunla savaşamayız. Bir yerde duyduğuma göre güneşi düşmanımız olmaktan çıkarmanın bir yolunu buldum. Bu yol Serana'nın Elder Scrolls' unda yazıyor olabilir. Bunu okuması için bir adam geliyormuş..." Hikayenin devamını yukarıda anlatmıştım. Özetle Harkon güneşi yok etmeyi planlıyor. Böylece vampirlerin güneş ışığından korkmaları gerekmeyecek. Plan büyük...


Harkon kale halkına vaaz vermek üzere kürsüye yol alıyor. Bizde peşinden gidiyoruz. Kendisi yukarıda anlattıklarımı ahaliye tekrarlıyor. Ve herkesi Skyrim'e gelen Moth Priest'i bulması için görevlendiriyor. Buna bizde dahiliz. Görevimiz büyük. Koca Skyrim'de imamı arayıp bulacağız. Bize yardım etmek için Serana gönüllü oluyor.


Şimdi bu imamı bulmanın bir sürü yolu var ki görev günlüğünden bunu görebilirsiniz. Hancılara, faytonculara sorarak bulabiliriz. Fakat biri var ki College of Winterhold'a gitmemiz yönünde. Bana ilginç geldiği için ben ilk önce buraya gidiyorum. Burada Arcanaeum'a kütüphanenin yönetici olan orc'a soracağız imamın nerede olduğunu. Kendisi bize imamın buraya gelip bir kaç kitap karıştırdığını ve sonra Dragon Bridge'e gittiğini söylüyor. Bizde oraya gidiyoruz.



Dragon Bridge'e gidip rastgele birine sorun. Size nerede olduğunu söyleyecektir. Bu sırada Dawnguard elemanları tarafından pusuya düşürülüyorsunuz ve size saldırıyorlar. Sağolsunlar köyün askerleri de bize yardımcı oluyor. Sıra geldi Moth Priest'i aramaya. 


Dragon Bridge'in güneyindeki ejderha motifli köprüyü geçip yolu takip etmemiz söylenecek. Bizde yolu takip ediyoruz. Ve ikinci köprüye gelmeden hemen önce tuzağa düşürülüp öldürülmüş askerlerin olduğu bir konvoya denk geliyoruz. Amacımız burayı araştırmak.


Olay yerini incelediğimizde ölü bir vampirin üzerinde mektup buluyoruz. Mektubu okuduğumuzda birilerinin bu karavana pusu kurulmasını ve Moth Priest'i kaçırmasını emrettiğini öğreniyoruz. Forebears' Holdout denen yerde tutuluyor adamımız. Yeni hedefimiz belirledik..



Mekanımıza giderken yolda kan izleri görüyoruz. Oyun bize adamın nerede olduğunu hiç söylemeseymiş gene de bulurduk. İyi de olurdu..


Moth Priest'i kaçıranlar Dawnguard üyeleri. Anlaşılan bizim "güneşi yok etme" operasyonumuza mani olmak istiyorlar. İçerisi oyuna yeni eklenen yaratıklarla dolu. Husky cinsinden iki köpek bir adet zırhlı trol ve ağır zırhlı Dawnguard üyeleri var. 


Yukarı çıktığımızda iki kişiyi daha hallettikten sonra yüksek güvenlikli büyü kalkanını deaktif ediyoruz.


Kalkanı kapattıktan sonra serbest kalan imamı bir güzel dövüyoruz ardından yeni büyümüz olan Vampire Seduction ile sakinleştiriyoruz. Ardından onu da kendimiz gibi bir vampir yapacağız. Feed tuşuna basın. Kızımız olanları görmemek için sırtını dönüyor (!)


Şimdi Dexion bizim kuklamız gibi bir şey oldu. Kendisine Talk seçeneğinden Castle of Volkihar'a gitmesini söylüyoruz. Ardından bizde oraya doğru yola koyuluyoruz. 
Bu başarımızdan sonra nedenini bilmediğim bir şekilde halayla kutlama yapıyor karakterim...


Kaleye gidip Harkon ile konuşuyoruz. Bizi tebrik ediyor ve Dexion'a Elder Scrolls'u okumasını emretmemizi istiyor. Bizde Dexion'a gidip parşömeni okutuyoruz.Güneşi kapatmak için diğer iki Elder Scrolls'a da ihtiyacımız varmış. Gidip Harkon ile konuşun. görevde bitsin.



2 yorum:

  1. Merhaba.
    Ben Dexion Evicus'u dövme işinden sonrasında takıldım. Adam doğrulmuyor bir türlü. Envanterimde Vampire Seduction büyüsü de yok. Takıldım kaldım ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vampire Seduction büyüsünün olması lazım. Tabi bunun için vampir olmanız lazım. Vampir değilseniz bu büyü sizde olmaz.
      Vampirseniz ve hala büyü yoksa bir diğer neden şu; bu büyüyü günde bir kere kullanabiliyorsunuz. T'ye basarak zamanın geçmesini sağlayın. Büyünün geri gelmesi lazım.

      Sil