25 Temmuz 2012 Çarşamba

Ev Rehberi


SKYRIM EV REHBERİ



Bu konumuzda sizlerle beraber Skyrim’deki evleri ele alacağız. Evlerin özellikleri, ne işe yaradıkları gibi temel bilgileri açıklayacağız.
Oyunda toplamda 5 adet evimiz bulunuyor. Bunlar Whiterun-Breezehome, Markarth-Vlindrel Hall, Solitude-Proudspire Manor, Windhelm-Hjerim, Riften-Honeyside. Bu evleri yapmak için o bölgenin kralının size vereceği görevleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu görevler şehrin bulunduğu eyalet halkına beş kere yardım etmektir. Eğer bölge halkının size vereceği görevleri önceden yaptıp daha sonra kraldan görev alırsanız kralın verdiği görev tamamlanmış oluyor. 
Evlendiğiniz zaman eşiniz bu evlerden birinde kalıyor. İsterseniz saha sonradan da eşinizi başka eve taşındırabilirsiniz. 






Evlerin Faydaları
1-) Kendi evinizdeki yatakta uyursanız Well Rested bonusu alırsınız. Eğer eşinizle beraber uyursanız Lover Comfort bonusu alırsınız. Fakat kurtadamsanız bu bonusları kazanamazsınız.
2-) Evinizdeki herhangi bir sandık, dolap, çekmece vs. koyduğunuz eşyalar asla kaybolmaz.
3-) Evin özelliğine göre evlerde Alchemy Lab ve Arcane Enchanters bulunur. Ayrıca cooking pot ile de kendi evinizde yemek yapabilirsiniz.






BREEZEHOME


Whiterun’da bulunur. Oyundaki en ucuz evdir. Satın alma fiyatı 5.000 septimdir. Tüm geliştirmelerin toplam fiyatı 1.800 septim. 4 adet kitaplık bulunur. 1 adet kalkan ve 2 adet silah levhası bulunur. 1 adet 2li silah askısı var. Sadece Alchemy Lab var. 18 adet depolama alanı yer alır. Evin Housecarl’ı Lydia’dır.





HONEYSIDE


Riften’da bulunur.Satın alma fiyatı 5.000 veya 8.000 septimdir. Tüm geliştirmelerin toplam fiyatı 4.300 septim. 4 adet kitaplık bulunur. 1 adet kalkan ve 4 adet silah levhası bulunur. Bodrumda 2 adet mannequin, Alchemy Lab, Arcane Enchanters ile Tanning Rack bulunur. 1 adet 4lü silah askısı var.12 adet depolama alanı yer alır. Evin Housecarl’ı Iona’dır.






VLINDREL HALL

Markarth’da bulunur. Satın alma fiyatı 8.000 septimdir. Tüm geliştirmelerin toplam fiyatı 4.200 septim. 9 adet kitaplık bulunur. 3 adet kalkan ve 2 adet silah levhası bulunur. 1 tane mannequin, Alchemy Lab ve Arcane Enchanters vardır. 4 adet display case bulunur. 2 adet 2li silah askısı var. 28 adet depolama alanı mevcut. Evin Housecarl’ı Argis the Bulwark’tır.





HJERIM


Windhelm’de bulunur. Satın alma fiyatı 8.000 ya da 12.000 septimdir. Tüm geliştirmelerin toplam fiyatı 9.000 septim. 12 adet kitaplık bulunur. 2 adet kalkan ve 7 adet silah levhası bulunur. 3 tane mannequin, Alchemy Lab ve Arcane Enchanters vardır. 7 adet display case bulunur. 1 adet 5li silah askısı bulunur. 29 adet depolama alanı mevcut. Evin Housecarl’ı Calder.


•   Evi satın alıp hiçbir geliştirme yapmayın. İlk önce I want clear murderer’s mess deyip evdeki kan ve kemik lekelerini temizlettikten sonra geliştirme yapın. Böyle yapmazsanız evdeki kan lekeleri yok olmaz.
•   Hjerim’i almak için Blood on the Ice görevini tamamlamış olmanız gerekmektedir.






PROUDSPIRE MANOR

Skyrim’deki en pahalı evdir. Solitude’da bulunur. Satın alma fiyatı 25.000 septimdir. Tüm geliştirmelerin toplam fiyatı 11.000 septim. 10 adet kitaplık bulunur. 2 adet kalkan ve 2 adet silah levhası bulunur. 2 mannequin, Alchemy Lab ile Arcane Enchanters mevcut. 2 adet biri 5li diğeri 2li silah askısı vardır. 15 adet depolama alanı mevcut. Evin Housecarl’ı Jordis the Sword-Maiden.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder