25 Temmuz 2012 Çarşamba

2) College of Winterhold- Under Saarthal


  UNDER SAARTHAL


Tolfdir ile Saarthal’ın önünde buluşacağız. Eğer oraya Tolfdir’ den önce ulaşırsanız ya Tolfdir’i bekleyeceksiniz yada T ile zaman geçireceksiniz. Tolfdir gelince iki kelam ettikten sonra Saarthal’a giriyoruz. Sizden kendisini takip etmenizi isteyecek. Ardından Arniel Gane’i bulmanızı isteyecek. Arniel’ i bulduktan sonra kendisi sizden 4 adet büyülü eşya bulmanızı istiyor. Dört itemde Saarthal’da bulunuyor. Şimdi düz duvar üzerinde bulunan kolyeyi aldığınızda kapana kısılacaksınız. 

File:SR-quest-Under Saarthal 02.jpg



Korkmanıza gerek yok çünkü üstat Tolfdir olaya müdahil olacak. Size oradan kolye vasıtasıyla çıkmanızı söyleyecek. Yapmanız gereken kolyeyi takmak. Kolyeyi taktıktan sonra kolyeyi aldığınız duvardan bir ışık huzmesi gelecek. Işığın geldiği yere vurmanız yeterli. Yıkılan duvardan Tolfdir ile beraber ilerleyeceksiniz. Oda gibi bir yere geldiğinizde karşınızda Neiren adında bir Psijic Order elemanı belirecek. Fakat bunu sadece siz göreceksiniz. Neiren ile konuşmanız bittikten sonra Tolfdir size neler olduğunu soracak. Sizde anlatacaksınız. Kısa bir ilerlemenin ardından ufak arenamsı bir yere geleceksiniz. Burada sizi 5 tane Draugr karşılıyor. Onları da hallettikten sonra sıra geldi Saarthal’i araştırmaya…

Saarthal’e girdiğimizde Draugr ları kese kese ilerleyin. Üst kata çıkıp kapıdan yolunuza devam edin. Şimdi ilk bulmacamız karşımızda. 4 tane hayvanlı sütun bulunuyor. Burada sütunların arkasındaki duvarda hayvan figürleri bulunuyor. Her sütunu arkasındaki hayvan figürü ile aynı yapıyoruz. Ardından kolu çekip kapıyı açıyoruz.  


Koridordan ilerledikten sonra mezar odasına geliyoruz. Buradan ilerlerken dikkat edelim çünkü bizi tuzaklar bekliyor. Son tuzağı da atlattıktan sonra geniş bir odaya geliyoruz. Burada da az önce çözdüğümüze benzer bir bulmaca bulunuyor. Her sütunun üstünde bulunan hayvan figürünü önündeki sütun ile aynı yapacağız fakat sütunlar kendi kafasına göre şekil değiştiriyor. Buradan geçmek için 1 numaralı sütunu balina yapın. 2 numaralı sütunu yılan yapın. 3 numaralı sütunu kartal yapın. 4 numaralı sütunu da son olarak balina yaptık mı hayvanlar birbiriyle eşleşiyor ve kolu çekip kapıyı açabiliyoruz.


Kapıyı açıp ilerledikten sonra mavi renkli dev bir top bizi karşılıyor ve burada bir boss kapışması yapıyoruz. Boss ile işimiz bittikten sonra Tolfdir konuşuyoruz. Sizden okula dönüp Savos Aren’ e bilgi vermenizi isteyecek. Topun arkasındaki kapıdan ilerliyoruz ve karşımıza çıkan Word of Wall dan Shout öğrenmeden çıkmayalım. Saarthal’dan çıkıyoruz ve okula gidip Savos Aren’e gerekli bilgiyi verdikten sonra Staff of Magelight’ı cebe atıyoruz ve bu görevde burada bitiyor.

File:SR-quest-Under Saarthal.jpg

Sıradaki Görev; Hitting The Books
Görevi Bitirme Hilesi: setstage MG02 200
Ödül: Staff of Magelight

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder