6 Eylül 2012 Perşembe

Guild Tanıtımları - Companions



The Companions




Temel Bilgiler
Alıntı yapılan: Jorrvaskr
Bölge: Whiterun Hold
Tür: Lonca
Lider: Kodlak Whitemane
Yönetim: The Council (Konsey)



Karakter Bilgileri
Alıntı yapılan: Karakterler
Kodlak Whitemane
(Lider)
Aela the Huntress
(Konsey Üyesi)
Athis
(Yoldaş)
Farkas
(Konsey Üyesi)
Njada Stonearm
(Yoldaş)
Ria
(Yoldaş)
Skjor
(Konsey Üyesi)
Torvar
(Yoldaş)
Vignar Grey-Mane
(Yoldaş)
Vilkas
(Konsey Üyesi)
Eorlund Gray-Mane
(Demirci)



Quest Bilgileri
Alıntı yapılan: Quest Listesi
Take Up Arms
(Silahlara Sarıl)
Proving Honor
(Kendini Kanıtla)
The Silver Hand
(Gümüş El)
Blood's Honor
(Kanın Onuru)
Purity of Revenge
(Temiz İntikam)
Glory of the Dead
(Ölü Zafer)
Animal Extermination
(Hayvan İdamı)
Hired Muscle
(Kiralık Güç)
Trouble in Skyrim
(Skyrim'de Tehlike)
Family Heirloom
(Aile Yadigârı)
Escaped Criminal
(Suçtan Kaçış)
Rescue Mission
(Kurtarma Görevi)
Striking the Heart
(Kalbe İndirilen Darbe)
Stealing Plans
(Planları Çalma)
Retrieval
(Geri Alma)
Totems of Hircine
(Hircine ve Totemler)
Purity
(Saflık)
Dragon Seekers 
(Ejderha Arayıcıları)









The Companions, Elder Scrolls'un önceki serilerinden Fighters Guild ile her ne kadar kapsadığı alan daralmış olsa da benzeşiyor. Yoldaşlık asırlardır süregeliyor, karargâh ise Whiterun'da kurulu. Yoldaşların lideri olan Kodlak Whitemane, Yoldaşlıktaki herkeste mevcut olan Kurtadamlığı, Aela gibi "kutsanmışlık" olarak düşünmeyip, "lanet" olduğunu söylediğinden, gerçek bir lider olarak görülmüyor. Hatta kurtadam olduğundan dolayı yıllar boyunca eski parşömenleri araştırarak, kendince lanet diye tasfir ettiği kurtadamlığın çaresini buldu. Bunu pratiğe dökmek için gerekli olan tek birşey vardı, o da Ejderhadoğan'ın yardımı.

Yoldaşlık "The Council" ismi verilen Konsey tarafından yönetilmekte. Konseye katılabilmek için yoldaşlık tarafından benimsenmeniz ve özümsenmeniz gerekli. Tabii öncelikle, Yoldaşlığa nasıl katılacağınızı bilmeniz lazım.

Yoldaşlıkta tanışacağınız ilk kişiler hiç şüphesiz Aela, Farkas ve Ria olacaktır. Whiterun'a vardığınızda bu üç yoldaşı Pelagia çiftliğinde bir dev ile dövüşürken göreceksiniz, bu esnada onlara yardım etmeniz Aela'nın pozitif yaklaşımına neden olacaktır, öte taraftan yardımcı olmazsanız, eh, kadın dırdırını her zamanki gibi çekmek zorunda kalacaksınız. Herneyse, yardım edin veya etmeyin en nihayetinde Aela tarafından Jorrvaskr'a davet edileceksiniz. Çiftliğe ters düşen bir rotadan Whiterun'a gitmeniz üzerine bu daveti kaçırabilirsiniz elbette.

Jorrvaskr, Whiterun'un Doğu tarafında kalıyor. Bina bir demirhanenin üzerine oturtulmuş, bu demirhanede Eorlund Gray-Mane tarafından Tamriel'in en iyi çeliği üretiliyor. Büyük salona girdiğinizde genişçe bir ziyafet masasının etrafında dövüşen Yoldaşlarla, anlatılan yiğitlik hikayeleriyle karşılaşacaksınız. İleride bu salon sizin kendi yuvanız olabilir.

Herneyse, Yoldaşlığa katılma meselesine geri dönelim. Eğer Aela, Farkas ve Ria dev ile kapışırken onlara yardım ettiyseniz, veya en azından yardım etmeye çalıştıysanız, sizin direk Kodlak ile görüşmenize vesile olacaklar. Fakat yardımcı olmadıysanız, yoldaşlık katılmanıza karşı çıkacaktır. Çok dert etmenize gerek yok, küçük bir teste tabi tutularak da katılabilirsiniz. Vilkas ile ufak bir eğitime atılacaksınız o kadar. Eğitimi tamamladıktan sonra Vilkas, kendi kılıcını biletmek ve lonca hakkında daha fazla bilgi almanız için sizi Whiterun'un meşhur demircisi Eorlund'a gönderecek.

Eorlund ile konuştuktan sonra gerçek bir Yoldaş olabilmek için ufak birkaç görev daha alacaksınız.

Konsey

Konsey sizi ve Farkas'ı "The Silver Hand" isminde bir grup Kurtadam Avcısını bertaraf etmek üzere gönderecek. Görev esnasında bir ara tuzağa düşecek ve kilit altında kalacaksınız. Eh, bundan sonrasını oyunda görürsünüz, daha fazla tadını kaçırmayalım... Fakat yine de uyarayım, görev esnasında Farkas'a çok soru sormayın, sonra kötü şeyler olabilir, bilginize. Birkaç görev daha yaptıktan sonra Aela ve Skjor size ikinci bir davette bulunacak. Farkas ile birlikte ortasında genişçe bir kadeh bulunan yer altı mahzenine gideceksiniz, gerisi sürpriz olsun. Bu olaydan sonra artık gerçek bir Yoldaşlık, ve aynı zamanda Konsey üyesi olacaksınız.

İyi oyunlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder