6 Eylül 2012 Perşembe

Windhelm Görevleri - Rise in the East


Rise in the East




Temel Bilgiler
Alıntı yapılan: Rise in the East
Görevi Veren: Orthus Endario
Bölge: Windhelm, Dawnstar, Japhet's Folly
Görev İçin Gereken: Hiçbir şey.
Ödüller: Altın ve yeni yoldaş.
Tür: Misc Görev



Hedef
Alıntı yapılan: Rise in the East
  • Suvaris Atheron'un kayıt kitabını çalın.
  • Kayıt kitabını Orthus'a verin.
  • Stig Salt-Plank ile konuşun.
  • Orthus'a dönün ve rapor verin.
  • Japhet's Folly adasına doğru yola çıkın.
  • Adelaisa ile konuşun.
  • Haldyn'i öldürün.
  • Tekrardan Adelaisa ile konuşun.
  • Son olarak Orthus'un yanına dönerek rapor verin.











     Olay Örgüsü

     Doğu İmparatorluk Şirketinin (East Empire Company) hem Solitude'de hem de Windhelm'de ticaret bölgeleri vardır. Lâkin son zamanlarda Windhelm ile aralarında olan bağlantılarda sorun yaşamaktadırlar çünkü Kanlı Foklar (Blood Horkers) isminde bir korsan grubu, Windhelm bölgesindeki bağlantılara zarar vermektedir. Doğu İmparatorluk Şirketinin Windhelm'deki lideri Orthus Endario, bölgedeki korsanların susturulmasını ve bu yolla ticari hayatlarına dönebileceklerini söyler.

     Göreve Başlayalım

     İlk hedefimiz Doğu İmparatorluk Şirketi ofisinin hemen yanındaki Shatter-Shield ailesinin ofisinde bulunan kayıt kitabını çalmak. Hâliyle oraya girmek için Master seviyesinde bir kilidi açmak zorundasınız. Kilidi açmakla cebelleşmek yerine, Shatter-Shield klanının Windhelm'deki evine girerek Torbjorn Shatter-Shield'den anahtarı çalabilirsiniz. Kitabı ele geçirdikten sonra Doğu İmparatorluk Şirketi'nin deposuna gitmelisiniz. Ve buradan sonra anlaşılıyor ki Shatter-Shieldler ticarette hâkim hâle gelmek için bir grup korsanı istihdam etmiştir...

     İmparatorluk Şirketi sizi, korsanların nereyi kendine liman edindiği istihbaratını elde etmeniz için, Dawnstar Hanına yollayacak. Orada Stig Salt-Plank ile konuşacaksınız. İki seçeneğiniz var... Ya rüşvet vereceksiniz, ya da kavga edeceksiniz. Aslında daha kolay bir yolu da var... Stig'in arkasından yavaşça yaklaşarak Pickpocket yapabilir, ve cebindeki "Kanlı Foklar'ın Notu"nu okuyabilirsiniz.

     Japhet's Folly ismindeki Kanlı Fok korsanlarının gizli mekânını öğrendikten sonra, İmparatorluk casusuAdelaisa Vendicci, Kanlı Fokların usta büyücüsünü öldürmek üzere Doğu İmparatorluk Şirketine önderlik etmenizi isteyecek. Gemi gizli sığınağa vardığı sırada, denizde yüzen buz kütlesindeki boşluğa atlayın ve yoğun pusun içinde ufak taştan bir kule görene kadar Güney'e gidin. Doğuda korsanların limanı bulunuyor. Önünüzde göreceğiniz Deniz Mağarasına gizlice girebilme şansınız var. Mağaraya girin ve en nihayetinde Japhet's Folly Kulesine varacaksınız. Kulenin en tepesinde de Kanlı Fokların büyücü lideri Haldyn duruyor olacak.

     Haldyn oldukça güçlü bir büyücü ve Hafif Yıldırım ile Hızlı Sağlık özelliklerini kullanıyor. Doğal olarak yüksek büyü gücü sayesinde hem saldırı hem savunma yapabiliyor. Elektriğe karşı direnç sağlayacak Anti-elektrik iksirlerini kullanmanız çok faydalı olacaktır. Ayrıca eğer Winterhold Koleji görevlerini bitirdiyseniz ve elinizde Staff of Magnus duruyorsa, o da çok işe yaracaktır. Bu asa sayesinde Haldyn'in büyü gücünü rahatlıkla emebilirsiniz. Haldyn'i öldürdükten sonra odasındaki mücevher gibi değerli eşyaları almayı unutmayın. Ayrıca üzerinden çıkacak anahtar sayesinde kısa yoldan kuleden çıkabilirsiniz. Dışarı çıktığında İmparatorluk askerlerinin adayı donanma ile bombaladığına şahit olacaksınız. Özellikle yoldaşınız var ise ona dikkat edin, bombalardan korunmaya çalışın.

     Yıkık limana doğru gitmek için Kuzeydoğu'ya ilerleyin. Orada Adelasia sizi bekliyor olacak. Haldyn öldükten birkaç dakika sonra bombardımanın başladığını, ve onun ölmesiyle sisin de kaybolduğunu söyleyecek. En nihayetinde hazır iseniz size geri dönmeyi teklif edecek. Eğer Japhet's Folly adasını biraz daha keşfetmek isterseniz kabul etmeyin, veya geri dönmek istiyorsanız onaylayın.

Notlar: Kulenin içinde veya dışında herhangi bir düşman kaldıysa Adelasia sizinle konuşmayacaktır. Ayrıca eğer yoldaşınıza görev esnasında bir yerde beklemesini söylediyseniz, görev sonunda sizinle beraber ışınlanacaktır, dert etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder