6 Eylül 2012 Perşembe

Windhelm Görevleri - Blood on the Ice


Blood on the Ice




Temel Bilgiler
Alıntı yapılan: Blood on the Ice
Görev Başlangıcı: Windhelm Muhafızı ile Konuşun
Bölge: Windhelm
Görev İçin Gereken: Vakit geceyarısı olmalıdır.
Ödüller: Necromancer Muskası
Tür: Yan Görev



Yardımcı Bilgiler
Alıntı yapılan: Blood on the Ice
Dark Brotherhood görevleri bu görevle çakışmamakla beraber, şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Eğer "Mourning Never Comes" görevini yaptı ve "Nilsine"yi öldürdüyseniz, Tova Shatter-Shield'i evinde ölü bulacaksınız. Hjerim'in anahtarı yine üzerinde olacaktır ve alabilirsiniz... Bu arada, Calixto'nun üzerinden kendi meskeninin anahtarını alarak odasına girebilir ve özel sandığını açabilirsiniz. İçinde bulunan başka bir "Kasabın Yolculuğu" kitabında, işlediği tüm bu cinayetlerin sebepleri yazılı. Bilginiz olsun...













     Olay Örgüsü

     Bu görevimiz ile Windhelm'de karşılaşacağız ve gayet uzun soluklu bir görev. Ejderdoğan bu sefer henüz 3 genç kızı öldürmüş"Kasap" lakaplı bir seri katilin peşine düşüyor. İlginizi çekti değil mi?

     Geceyarısı mezarlıkta son kurban Friga'nın cesedi etrafında toplanmış olan insanların arasına karışarak ve orada bulunan muhafızın ağzından laf alarak göreve başlayabilirsiniz. Ayrıntılı incelemede alternatif yolları da göreceksiniz, fakat en basit yolu doğrudan mezarlığa gidip muhafızla konuşmak.

      Aslına bakarsanız bu görevin tek bir sonucu yok. Görev esnasında gerek zamanlamalarınızla, gerek ise kararlarınızla birkaç şekilde görevi tamamlayabileceksiniz. Detayları az sonra göreceksiniz zaten...

     Göreve Başlayalım

     Göreve başlamak için, Windhelm'e geceyarısı gitmeniz gerekiyor. Senaryo gereği bağdaştırabileceğiniz Dark Brotherhood görevlerinin bu görev ile alâkası yok. Yani herhangi bir çakışma olması söz konusu değil... Bilginiz olsun.

1.  Mezarlıkta, insanların bir bayan cesedinin etrafında toplandığına şahit olacaksınız. Orada bulunan bir muhafız yanınıza gelecek ve sizinle konuşacak. Böylece göreve başlamış olacaksınız... Mezarlığa gitmek için şehre vardıktan sonra sola dönün, kemerli yoldan devam edin, dâhilinde sağa dönün ve Demirci dükkanının arkasındaki merdivenlerden aşağı inin. Görevi elde etmek için Windhelm'de bulunan "Hjerim" isimli evi satın alabilirsiniz. Ayrıca "Tova Shatter-Shield" isimli bayandan yine bu evin anahtarını çalarak, evdeki elbise dolabının üzerinde bulunan parşömen tomarından birini alırsanız, görev direk aşağıda göreceğiniz 7. adımdan başlayacaktır.

2.  Mezarlıkta bulunan 3 tanık ile konuştuktan sonra, tekrar muhafız ile konuşun.

3.  Ortadaki soruşturmaya dahil olmak için Windhelm Jarl'ından resmi izin almanız gerekecek. Jarl ile konuştuktan sonra tekrardan muhafızın yanına dönün.

4.  Muhafızın istihbaratı üzerine Hall of the Dead'a (Windhelm Morgu) gidin ve Helgrid ile konuşun.

5.  Bu adımda görev sonuçsuz kalacaktır. Yani elinizde takip edecek veya gidecek bir yer olmayacak. Hâliyle bu konudakiOğuz arkadaşımız gibi siz de bug yüzünden görevi yapamadığınızı sanabilirsiniz. Fakat yapmanız gereken şey, olay yerini incelemek. Yani mezarlığı... Mezarlıkta yerlere iyice bakarsanız, kan lekelerine rastlayacaksınız. O kan izlerini takip etmeniz üzerine birinci adımda bahsettiğimiz Hjerim isimli evin kapısına varacaksınız. Bundan sonraki işiniz o eve girmek olacak. Fakat önce yapmanız gereken birkaç şey daha var.

6.  Jarl ile konuşarak tavsiyelerini dinleyin.

7.  Bu adımda Hjerim'e girmek zorundasınız. Muhafız ile konuşursanız size ölen son kurbanın annesi Tova'yı bulmanızı ve ondan evin anahtarını alabileceğinizi söyleyecek. Uğraşmadan zorla eve girebilir (Lockpick) veya Tova'dan direk anahtarı çalabilirsiniz (Pickpocket). Benim başıma geldiği gibi Hjerim'in hemen yanında bulunan kendi evinde ölü bulabilirsiniz. Bunun nedeni Dark Brotherhood görevleridir. Yardımcı Bilgiler kısmında ayrıntılı olarak anlattım.

8. Eve girdiğiniz zaman her yeri incelemenizi tavsiye ediyorum. Aşağıdakileri bulmanız yeterli olacaktır:

     a) Eve girdiğinizde kan izleri devam ediyor olacak ve kan izlerinin son bulduğu sandığı açtığınızda "Kasabın Yolculuğu #1"isimli kitabı bulacaksınız.
     b) Evi dolaştığınızda karşılacağınız iki adet gardırop olacak. Sağ taraftakinin içinde gizli bir odaya açılan gizli bir kapı var. Bu odaya girdiğinizde masanın üzerinde "Kasabın Yolculuğu #2"isimli kitabı bulacaksınız.
     c) Gizli dolabın hemen bitişiğinde parşömenlerle dolu ufak bir giysi dolabı göreceksiniz. Bu ufak giysi dolabında parşömenlerin arasına gizlenmiş Gizemli Muska'yı bulacaksınız.

9.  Jarl ile konuşun. Calixto Corrium ve Viola Giordano'yu sorgulamanızı isteyecek.

10.  Calixto'yu sorguladığınızda Jarl'ın özel büyücüsü Wuunferth'i suçlayacak, ayrıca sizden muskayı satın almak isteyecektir. Muskayı satarsanız görev sonunda vereceğiniz kararlardan biri için kanıt gösteremezsiniz. Yani elinizdeki delîl-i kaybetmiş olursunuz. Fakat ben yine de satmanızı tavsiye ediyorum. Nedenini en sonunda anlarsınız...

11.  Viola ile konuştuğunuzda, eğer elinizde "Kasaptan Kaçın"parşömeni yoksa, veya Viola öldürülmüş ya da kayıpsa, doğal olarak sorgulama hakkında konuşamayacaktır. Eğer Viola ile konuştu iseniz bu adımdan sonra görevi 2 şekilde bitirebilirsiniz.

  #1 - Büyücüyü Suçlayın

1.  Jarl'ın yanına gidin ve konuşun. Tüm cinayetlerden Jarl'ın özel büyücüsünü sorumlu tutun.

2.  Üç gün içerisinde Windhelm sokaklarında, Candlehearth Hanıönünde tekrar bir cinayet işlenecek. Bununla birlikte görev tekrardan "Questline"da belirecek ve ikinci bölüm olan "Katili Yakalamak" başlayacak.

  #2 - Katili Yakalayın

1.  Bu göreve her türlü tabî tutulacaksınız. Yani ister büyücüyü katil ilan edin, isterseniz işin peşini bırakmayın. En nihayetinde gerçek katili bulacaksınız. Jarl'ın sarayına gidin ve büyücü Wuunferth ile konuşun. Wuunferth'i Nacromancer olmakla suçlarsanız, inkar edecek, Gizemli Muskanın ve bulduğunuz parşömenlerin kendine ait olmadığını söyleyecek, sizi katilin bir sonraki saldırısı konusunda istihbaratlandıracaktır. Bu adımdan sonra da iki durumla karşılaşacaksınız.

     a) Wuunferth ile konuştuğunuz günün gecesinde pazar alanına (White Phial'ın olduğu yer) gidin. Gece karanlığında zor seçilen Arivanya isimli bayanın arkasında karanlık bir silüet farkedecek, ardından bunun Calixto olduğunu ve yeni kurbanıArivanya'yı öldürmek üzere olduğunu anlamanız uzun sürmeyecektir. Menzilli bir silahla veya büyüyle ya da haddinden fazla bir el çabukluğuyla Calixto'yu oracıkta öldürebilir ve ortaya çıkabilecek bir katliamı önleyebilirsiniz. Tabii alternatifleri unutmamak gerek...
     b) Gelelim diğer duruma. Oldu ki yetişemediniz, veya Arivanya'nın tipini beğenmediniz ve "ölsün gitsin" dediniz, ardından Calixto güzeller güzeli (!) Elf'imiz Arivanya'yı öldürsün. E o zaman gecenin karanlığında başlayacak ve sizi nefes nefese bırakacak koşuşturmaya hazır olun. Eğer ki Calixto'dan daha hızlı olabilirseniz sokağın ortasında kafasına geçirdiğiniz bir gürz darbesiyle yere serebilmeniz ve kefaret ödemeniz gerekmez. Oldu ki yakalayamadınızi, Calixto en sonunda Hjerim'e girecek. İşini orada da bitirebilirsiniz...

2.  Tüm bu olayların ardından Jarl'ın yanına dönün, katili yakaladığınızı söyleyin ve görevi bitirin.

  Not: Eğer Nacromancer Muskasını sattıysanız, Calixto'nun cesedinin üzerinden alabilirsiniz. +50 Magicka verir, Fortify Conjuration %25 artar, ve Sağlık ve Enerji yenilenmesi %75 azalır.

1 yorum:

  1. Merhabalar
    Blood on the ice görevine başlayamıyorum bir türlü. Her şeyi yaptım ama bir türlü görev başlamıyor. Hjerim'in anahtarını çaldım. Butcher'ın parşömenlerini okudum ama hiçbir şekilde görev başlamadı. 39. level Imperial karaktere sahibim. Ulfric Stormcloak'ı görev icabı önceden öldürmüştüm. Gece yarısı da Windhelm'e girdim. mezarlığa yürüdüm ama ne ceset var, ne de muhafız. Çözüm öneriniz var mı?

    YanıtlaSil