6 Eylül 2012 Perşembe

Windhelm Görevleri - The White Phial


The White Phial




Temel Bilgiler
Alıntı yapılan: The White Phial
Görevi Veren: Nurelion
Bölge: Windhelm, Forsaken Mağarası
Görev İçin Gereken: Hiçbir şey
Sonraki Görev: Repairing the Phial
Ödüller: Nurelion: 5 Septim, Quintus Navale: 500 Septim
Tür: Yan Görev



Yapılacaklar
Alıntı yapılan: The White Phial
  • Beyaz Viali Ele Geçirin.
  • Vial'i Nurelion'a Götürün.
  • Quintus ile Konuşun.











     Olay Örgüsü

     Nurelion, Altmer ırkından bir simyâgerdir. Windhelm'de bulunan ve adını büyülü bir vialden almış olan Beyaz Vial (The White Phial) dükkanının da sahibidir. Nurelion ömrünün neredeyse tamamını bu viali aramakla geçirmiştir. Efsaneye göre Beyaz Vial Dünya'nın Geçidinde (Throat of the World) bulunan Erimeyen Karlardan yapılan ufak bir şişedir. Bu küçük şişenin içine konan sıvı arınır, güçlenir ve yenilenir. Ömründeki nihai amaca ulaşmış olan Nurelion Beyaz Viali bulmuştur. Fakat onu elde etme uğruna yaşlanmış, çökmüş ve bitkin düşmüştür. Bu yüzden isteksizce de olsa Ejderdoğan'ın yardımına ihtiyaç duymaktadır.

     Göreve Başlayalım

     Nurelion'dan görevi aldığınız vakit, Vial'e erişmeniz için gerekli olan Nurelion'un Karışımına sahip olacaksınız. Bu konuşma esnasında Nurelion'un çok istediği Vial'inin Windhelm'in batısındaki Forsaken Mağarasındaolduğunu öğreneceksiniz.

     Forsaken Mağarası

     Öncelikle mağara baştan aşağı Draugrlarla dolu, bunu belirtelim. Aslına bakarsanız, mağaradan ziyade Nord mezarlığı desek daha doğru olur. Mağaranın içinde Forsaken mahzeni boyunca ilerlediğinizde, Beyaz Vialin nihai koruyucuları güçlü bir Draugr Lordu olan Curalmil ve onun ufak köle ordusuyla karşılaşacaksınız.

     Beyaz Vial'i Arayış

Kelime Duvarının hemen altından geçen bir geçidin ardından karşılaşacağınız, kaide üzerine oturtulmuş Antik bir çanak olacak. Çanağı Nurelion'un Karışımıyla doldurarak Beyaz Viale giden kapıyı açığa çıkarmış olacaksınız. Odaya girdiğiniz vakit Simya Labarotuvarı ve Beyaz Vial ile karşılaşacaksınız. Ama ne yazık ki uzun süren yıllar Viali de yaşlandırmış, Vial tahribata uğramıştır.

     Vial ile Dönüş

Windhelm'deki dükkanına döndüğümüz vakit Nurelion'un pek iyi bir psikolojide olmadığına ve eskisinden daha da bitkin göründüğüne şahit olacağız. Viali teslim ettiğimiz vakit Nurelion'un yüzünün morardığını farkedeceksiniz. Çünkü Nurelion Viali kontrol etmiş ve üzerindeki çatlağı tespit etmiştir. Bunun ardından, hayatının tek gayesi için sizin gibi beceriksiz bir maceracıyı göndermenin hata olduğunu dile getirecektir. Hayatı boyunca kurduğu hayalleri paramparça olan Nurelion, sadece 5 septim ödül verecektir.

Nurelion'un çırağı ve aynı zamanda empati yeteneği hatsafhada olan Quintus, Nurelion'un pek iyi olmadığını söyleyecek, Viali tehlikeli bir yerden almanın çileli bir durum olduğunu söyleyecek ve sizi 500 septim ile ödüllendirecektir.

     Vialin Tamiri

Bir süre sonra, Quintus size kuriye yoluyla mektup gönderecek. Mektubu açtığınız vakit ise Viali Tamir Etme(Repairing the Phial) başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder